Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/joepellena

Marketing

U tri tjedna tonu i po

Prije ovog nevje-nevjerojatnog iskustva bila sam nezasitna. Vi prljavi mali stvorovi, govorim o hrani, a ne o seksu.

Volijela sam jesti jako vrlo. Naprimjer voljela bi pojest juhu od mrkve i brokule pa pećeno pile. S koricom. I njoke s gorgonzolom i francuski krompir. I salatu od rotkvice preljevenu sa umakom od tisuču otoka. Pravim Hrvackim. Nakon toga bi ponekatkad kad sam bila gladnija maznula i troje ražnjiće. Svinjske naravno. Pljeskavicu s kajmakom, pljeskavicu bez kajmaka, punjeni lungič, obični lungič. Debrecinku kobasicu naravno. I oko dvanajest ćevapa. Sa ajvarom. Pazila sam na vitamine pa bi pojela i dvije glavice salate. I kilu kruha. Za desert je obavezno strado protvan kremšnita, a nekad bi se besramno bacila na baklave. Golim rukama. Voljela sam i pit. Pive češke. Šes komada. Da utažim žeđ.

Time bi samo zavarala želudac do užine. Za užinu sam morala pojesti onog ljepog vručeg ličkog kruha. Štrucu. I dvejest deka mesnog. Doručka. Samo da bi izdržala do ručka. Nekad mi se činilo da nikad neće to podne.

A za ručak... nemam vam srca reći šta sam sve znala zdrobit... nekad bi povratila samo da mogu još pojest. Gojaznila sam. Neznam jel su prevagnuli geni ili neumjerenost u prežderavanju.

Mislijela sam ostaću debela do kraja života.

Odjednom, negdje između treće i četvrte kile janjetine, počela sam se sramiti sebe. Sva su djeca moje dobi mogla proći kroz vrata, osim mene.

U pubertetu sam već imala dvjesto kila žive vage i da sam mogla hodat do plaže ne bi se od srama mogla skinut. Jednom sam pred ogledalcem ogledalcem provjeravala kupaći kad je puknuo i pogodio rođaku Irenu u glavu. Doktori kažu da je pedeset-pedeset posto šanse da se probudi iz kome. Ja kažem da je bar šezdeset posto za Irenu. Uvjek je bila borac.

Nisam mogla vjerovat kad je Frane iz pekare reko da me voli. Iako nikad nisam vjerovala kad su mi svi govorili da mi bulimija lijepo stoji, taj dan sam povraćala od sreće. Cijeli rućak. Pršut ćaćin, i sir iz mješine. Teleču plečku i lešo kumpire. Sa hrenom. Salatu od hobotnice, kozice i pedoče sa zelenom tjesteninom, lignje ispod peke, brujet morskog pasa i tune. Parfe tortu od vanilije. Šest krišaka. Bila je krizma od malog Jere, a Frane je bijo naš kejterer.

Bilo je kao u snu. Još ne mogu vjerovat da me je uspijo dignut i unijet u zajedničku našu kuču poslje vjenćanja. Frane je bijo jak.

Jak, ali prezaposlen. Znalo ga je danima nebit kuči. Jebem ti kruv što nas je razvajao. Ja bi tako nekad od tuge i samoće poskrivećke pojela sendvič od mortadele sa dimsijem ili podravcem iz dučana jer se Frane nikad nije mogao sjetit kupit onog domačeg runovičkog sa travama. Svejedno, naš bračni krevet je puko podamnom.

Nisam mogla nastavit dalje. Imala sam petsto kila i želju da se ubijem.

Dvoje su donje gaćice eksplodirale na meni. Frane me nije mogao diči. Nekad bi došao kuči i povratio kad bi me vidio. Kad bi prolazila kraj djece ili nekakvog dugog sitnijeg stvora moja gravitacija bi ih usisala. Umirala sam od srama kad bi jadnu djećicu odljepljivali s moje haljine. Frane je često dolazijo iz ponoća, iz usta mu je vonjao alkohol, a on bi se samo šutke uvukao u polomljeni krevet, okrenuo se ledžima prema meni i zahrkao, sanjajući pijane snove.

Pokušala sam sto djeta, znala bi pojest tristo eura vrjednosti Herbalajfa u jednom danu. Uzalud, ništa nije pomagalo. Rasla sam se korov u proljeće. Od akupunkture mi se tek samo povećavao. Visile mi nevisile igle iz ruke, uha, nosa i grla mogla sam pojest dvanajst porcija lazanja iz pizdarije. Smješna je bila jedna zgoda kad sam došla svojem akupunkturopraktičaru dan nakon sestrine svadbe. Reko mi je da niko nikad nije dobio četrnajst kila u dva dana. U ginesovoj knizi kažu daje to i dan danas rekord. Jednostavno nisam mogla smršat. Cjeli dan bi bila na djeti, a onda kad bi svi zaspali... Ponekad se sramim tih dana. Našli bi me na podu kako ližem ulje u kojem su se jučer pržili pomfritići...

I tako, kad se više nisam mogla dič iz kauća malo sam ćešće poćela pratiti televiziju. Uz one krasne pringls ćipseve ili naćose ili krly smokije. Uz bjeli umak ili pećena pileča krilca. I čokoladu s rižom od pola kile. Mikado vrste. I stalno sam vidjela na televiziji one mlade manekenke šta su mogle po deset petnajst kila izgubiti jedući girose, čevape i pice. Bez ljekova, bez djeta. Bez muke.

Jebala sam im sve po spisku dok sam povračala roštilj s Milenine djevojačke. Mrzila sam svjet nepravedni. U mislima sam ubijala onog žgolju striptizera što se nije mogo popet na mene. Došla sam do zida.

Vratila sam se televiziji i samoubilaćkim mislima. I na kraju sam otkrila nešto nevjerojatno.

SLIMFORTEIZPIZDARIJE...!!!!!!!!!!!!!!!!

Neki mršavi savršeni tip na reklami je govorio kako je bio veči od mene i da je bez muke jedući pečenu janjetinu i odojak sa mladim lukom uz te tablete postao kao bred pit. Sve su ga žene gledale požudno, a on je samo gutao tablete. Svi su mu muški bili zavidni, a on je bez pola muke bez vježbe dizao dvjestopedest kila u benću. Da ne kažem da je zaradio sto milijuna čim je postao mršav.

Djelovao je uvjerljivo.

To moraš probati, rekala sam samoj sebi dok sam trpala u sebe ćetvrtu kilu krašotica.

Suprugu, tom impotentnom pijancu, nisam ništa rekla, nego sam diskretno podrignula na slušalicu dok sam distributera molila da mi diskretno pošalje paketič tih tableta. On mi je u telefonskom razgovoru diskretno objasnio sve o zasićenim masnočama i njihovoj ulozi u mojih osamsto kila. diskretno je nadodao da, citiram, ako u tjedan dana ne skinem dvajest kila da ga mogu jebat. Budućnost je pokazala da ga nažalost nikad neću potrošit.

Nestrpljivo sam čekala paketić i kad je stigao, proždrla sam cjeli paketić uz pet litara crne velebitske pive i četri kile kikirikija. Već sutradan su se pokazali prvi rezultati. Izgubila sam oko osamnejst kila. Plus minus koji dek.

Odma sam tražila šest drugih paketića. Drugi dan su stigli. Popila samo oko četrdesetak tih tableta uz četri porcije gavuna i tri litre primoštenskog Babića, da ne bude na prazan stomak. Rezultat je bijo nevjerojatan. Izgubila sam dvjesto kila u dva dana.

Nastavila sam koristit tablete, i već nakon tjedan dana mogla sam se izvagat, a da vaga ne eksplodira. Postepeno sam se uvjerila da život ima smisla, da mi kćer nije kurva, da mi je sin samo rekreativni narkoman i da me muž voli bez obzira na četri ljubavnice.

I bila sam u pravu.

Zbog Slimforteizpizdarije sve je krenulo nabolje. Kćer mi se udala za premijera Hrvacke unatoć što je zavidna oporba tvrdila da je on peder. Sin mi je završio pravo i postao odvjetnik. U biti, kad bolje razmislim bijo mi je draži dok se pucao žutim u venu, prokleta mala pirana. Muž me zaljubljeno gledao i drpao me ispod stola, besramno rokćući kako voli moje šarene jastučiče. Šta god to značilo. Pijana budala.

Bila sam uporna.

Nakon dvadest osam dana smršavila sam osamsto osamnajst (slovima: osamstoosamnajst) kila. Plus minus par deka. Vaga je završila na psihijatriji. Nije mogla vjerovat. Kupila sam novu vagu i pokazivala je isto 48 kila.

Napunila sam se samopouzdanjem. Ostavila sam muža luzera, dobila sam posao u Vogueueu za Hrvacku i postala prva žena premijerka Hrvatske. Imam para ko arapi pjeska i mjenjam mladiće ko vodu za piće. Rodila sam još osam djece, ali nisam dobila niti kilo. Ispunila sam san i završila fakultet za sitne pare. Sada sam redovni profesor hrvackologije na filozofskom fakultetu.

SLIMFORTEIZPIZDARIJE je promjenio moj život, a može i vaš. Vaš. Vaš. Vaš.

Upoznala sam s tajnom Slimforteizpizdarije sve frendice i njih osam je ukupno izgubilo četri tisuče dvjesto trideset dvije kile u šest dana.

I nakon što sam prestala koristiti slimforteizpizdarije smršala sam šezdeset kila i sad imam minus dvanajst. Postala sam crna rupa i gutam sazvježđa a da se ne udebljam ni kile.

Ako i vi želite izgubiti mc2 kroz 2 kila u t=0.00000001 vremena morate obavezno naručiti ove tabletice. Nećete više nikad biti debeli, čak štoviše nećete više niti egzistirati u materijalnom univerzumu. Imaćete bezgranično mnogo prijatelja, i svi će vas voliti, čak i susjed Ranko šta ste mu otrovali jazavčara za prošlu Novu godinu.

Ne samo da čete postiči težinu koju ste oduvjek sanjali nego čete moči zaradit i milijun Evra, samo ako u idućih petnaest minuta pošaljete četrdesetčetir mejla svojim najmržim neprijateljima.

Ček, ček, a kakvo jamstvo ja to imam, možda se pitate vi. Pa koja ste vi najslabija karika, ako želite u iduća tri tjedna isprobati slimforteiztpizdarije za đabe ispunite kupon koji se nalazi na kraju ove poućne i edukativne stranice, uplatite 634,05 Kn i pošaljite, pošaljite, pošaljite ih meni. Ako u prva tri tjedna ne izgubite suvišnu tonu, niste ni zaslužili da je izgubite.

Ako niste zadovoljni lječenjem vratite nam paketiće s tabletama da ih možemo poslati nekom ko ih zaslužuje. Pare čemo zadržat, a vas ćemo uvjeriti da ste ionako vi krivi za sve.

Nema greške.

Slimforteizpizdarije je samo za pobjednike...




Kupon za 3 tjedna bez rizika


Hoću smršavit tonu, kod preuzimanja paketa platit ču cijenu: 634,05 Kn (tri tjedna) ...


Ispunite štampanim slovima podatke:


Ime ............................................................

prezime........................................................

Ulica.............................................................

Mjesto...........................................................

broj pošte......................................................

STUPANJ RETARDACIJE....................................


Post je objavljen 09.03.2007. u 23:09 sati.