Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theworldismine555

Marketing

MALO O POLJUPCIMA...


POLJUBAC!?! Šta ti pada na pamet??kiss....ljubav? dečko? cura? pažnja? želja? Strast? Ili možda sve ili pak ništa ?
E pa ovako: Poljubac je dodir usnama kao gesta naklonosti, bezličan pozdrav, izraz poštovanja ili najintenzivniji ljubavni trenutak. Svakako poljupcem se pokazuje ljubav bila ona za ljubavnog čina ili za blagdana ili…nebitno. U usta od životinja se ljube samo mačke, orangutani i čimpanze. Poljubac je kažu sastavni dio života. Tako sam nekidan sasvim slučajno čitavši neke novine naišla na jedan članak o nekom psihologu koji je sastavio rječnik poljubaca. Evo neki:

• BLISKOST: kada veza počne pucat, prva stvar koja nastaje su poljupci.
• FRANCUSKI POLJUBAC: na rang listi učestalosti poljubaca Francuzi bi bili na prvom mjestu, a Englezi na zadnjem. Tzv. french kiss je jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih među ljubavnicima. Dugotrajni vlažni usta na usta poljubac uključuje i rad jezika i zuba pa je idealan uvod u dobar seks, s obzirom da se uz poljupce uključuju i ugrizi pa poljubac u kratko vrijeme može postati vrlo žestok. Započinje početnim poljupcem u kojem se usne jedva dotaknu, nakon toga se blago susretnu vršci jezika što potiče želju za čvršćim i intimnijim dodirima.
• JUDIN POLJUBAC: znak je izdaje jer je Juda Rimljanima pokazao Isusa poljupcem u obraz.
• MUŠKI POLJUBAC: žene se često žale da muškarci smatraju poljupce sredstvom koje ima samo jedan, posve određen cilj. No, prema istraživanjima muške seksualnosti, mnogi bi muškarci željeli više poljubaca.
Image Hosted by ImageShack.us
• NAJDULJI POLJUBAC: svjetski rekord drže dva Izraelca koji su se ljubili 30 sati i 45 minuta.
• ORGAZMIČKI POLJUBAC: neke osobe mogu doživjeti orgazam samo poljupcem. Živčane stanice u spolnim organima vrlo su slične onima u usnama. Najčešće ga doživljavaju tinejdžeri ili žene koje se rijetko ljube.
• SAVRŠEN POLJUBAC: dobar poljubac trebao bi biti ni prevlažan ni presuh, a usne ni pretvrde ni premekane.
• SLIJEPI POLJUBAC: zašto zatvaramo oči kad se ljubimo? Jer nam se uslijed seksualnog uzbuđenja zjenice šire, što zbunjuje mozak i on misli da je mrak.
• UČESTALOST: Alfred Wolfram poljubio je najviše ljudi: 8100 za osam sati.
• POLJUPCI TIJELA: daju se u erogene zone poput vrata, dojki, unutarnje strane nadlaktice, leđa, trbuha ili nekog drugog dijela tijela s kojeg se snažni podražaji brzo šire prema središtima u mozgu.
Image Hosted by ImageShack.us
Bilo kako bilo ljubite se ljudi!!!!kiss



Post je objavljen 08.03.2007. u 12:34 sati.