Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter9

Marketing

Nezavisne knjižare poklanjaju 'Pottera'

Četiri mjeseca prije izlaska posljednje knjige o Harryju Potteru, 'Harry Potter i smrtni sveci', nezavisne knjižare krenule su u bitku s popustima koje nude veliki trgovački lanci.naughtynaughtythumbup

Image Hosted by ImageShack.us

Mali prodavači računaju na vjernost svojih kupaca, a da bi ih u tome još više potaknuli, smislili su i mali trik – nezavisna knjižara Dulwich Books u južnom Londonu za svaku kupljenu dječju knjigu u vrijednosti većoj od 10 funti daje jedan bod. Tko skupi deset bodova osvojio je 'Harryja Pottera' besplatno.

'Vjerujemo u nagrađivanje naših vjernih kupaca, jednako kao i u promociju ostalih knjiga za djecu', rekla je vlasnica knjižare. 'Smisao nezavisnog knjižarstva nije u natjecanju u popustima – mi jednostavno moramo ponuditi više nego lanci supermarketa', dodala je.

Malim trgovcima zasigurno prijeti velika bitka. Puna cijena posljednjeg romana o Harryju Potteru bit će oko 18 funti, a narudžbe uz 50 posto popusta već su zasule Amazon. Oni su u samo dva dana, još prije nego je J.K. Rowling dovršila knjigu, zaprimili oko 200.000 narudžbi.

Nezavisne knjižare našle su se u prilično neugodnom položaju. S jedne strane, imaju mogućnost prodavati knjige uz popust i izgubiti novac, ili ih prodavati po punoj cijeni i izgubiti kupce. 'Rezultat je loš osjećaj u vezi nečeg što bi trebalo biti pozitivno', zaključio je vlasnik jedne od britanskih knjižara.


Post je objavljen 03.03.2007. u 13:16 sati.