Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vesna Kljajić u Parizu


Poštovani gospodine,


Vaš post od 27. veljače «Što su nakon smrti Tuđmana govorili Josip Manolić i Marin Tomulić» me podsjeća da smo u izbornoj godini te da sam upravo prije četiri godine «upoznao» Vesnu KLJAJIĆ.

Početkom prosinca 2003, odmah nakon parlamentarnih izbora, posredstvom novinara Darka PETRIČIĆA telefonirala mi je u Francusku u ime Ive SANADERA i predstavila se kao njegova prijateljica i tajnica. Odmah mi se je pohvalila da je upravo ona bila glavni organizator i strateg eliminiranja Ivića PAŠALIĆA iz HDZ-a.

U ime Ive SANADERA me je zamolila da pokušam izlobirati potporu Francuske glede eventualne koalicije odnosno sudjelovanje HSP-a u budućoj Vladi premijera Ive SANADERA. Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj je tada već unaprijed osudio bilo koje sudjelovanje HSP-a u budućoj vlasti.

Sutradan sam obavio razgovore s prijateljima bliskim francuskoj vladi i već drugi dan sam uspio izboriti potporu.

Francuska službeno prihvaća pružiti traženu potporu tim više što su i njezini europski partneri ocijenili organizaciju i tijek izbora kao i stranke koje su sudjelovale u izborima – demokratskim. Francuska dakle ne vidi nikakve prepreke glede sudjelovanja HSP-a u budućoj Vladi.

Odmah sam o potpori obavijestio Vesnu KLJAJIĆ, Slavena LETICU i Josipa MANOLIĆA koji je vijest prenio Stjepanu MESIĆU. MESIĆ je sutradan službeno podržao moguće sudjelovanje HSP-a u Vladi.

Vesni KLJAJIĆ i Slavenu LETICI sam prenio i neslužbeni dio francuske potpore. Organizirao sam isto tako sastanke s veleposlanikom Republike Francuske u Zagrebu Ivi SANADERU te sa drugim tajnikom francuskog veleposlanstva Slavenu LETICI kojom prilikom im je potvrđena službena potpora.

Neslužbeni dio francuske potpore:

Ministarstva i funkcije u Saboru koje HDZ može dodjeliti HSP-u:

- Ministarstva: sva ministarstva osim ministarstva vanjskih poslova, obrane, unutarnjih poslova i financija. Francuska sugerira ministarstvo znanosti, branitelja i socijalne skrbi i eventualno gospodarstva....

- Sabor: potpredsjednik.

Ostale sugestije:

- Ulazak u vladu jednog predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj.
- Kvalitetna kohabitacija s predsjednikom Stjepanom MESIĆEM.
- Omogućavanje drugog mandata predsjedniku Stjepanu MESIĆU.
- Francuska isto tako sugerira Ivi SANADERU da nastavi čistku u HDZ-u te da se riješi kompromitiranih nacionalista koji koče povratak srpskih izbjeglica, rješavanje problema u regiji i ulazak Hrvatske u Europsku Uniju: Andrije HEBRANGA, Vladimira ŠEKSA, Branimira GLAVAŠA i Luke BEBIĆA.

Danas kada je ustanovljeno da je Vesna KLJAJIĆ dugogodišnja suradnica srpske obavještajne zajednice, Josipa PERKOVIĆA, Tomislava KARAMARKA, Branimira PASECKOG te prijateljica Stipe MESIĆA i Josipa MANOLIĆA, postavlja se pitanje da li je ona uistinu predstavljala Ivu SANADERA i ispravno prenijela neslužbeni dio francuske potpore ?

Za vrijeme pregovora SANADERĐAPIĆ, često me je zvala i tužila se da ĐAPIĆ ne poštuje francuske uvjete. U isto vrijeme me je Slaven LETICA uvjeravao da oni poštuju okvir potpore. Isto je tvrdio Andrija HEBRANG koga je SANADER zadužio za pregovore s HSP-om.

Zagonetan je sudski progon Branimira GLAVAŠA čiju povezanost sa zločinima protiv srpske manjine u Slavoniji Francuzi nikada nisu spominjali.

Zagonetna je uloga Vesne Kljajić u brodogradnji i aferi BRODOSPLIT.




U Parizu 1. ožujak 2007. Marin TOMULIĆ




P.S.

Danas sam dobio obavijest da je Vesna KLJAJIĆ nedavno boravila tri dana u Parizu. Josip PERKOVIĆ je dakle isto bio u blizini. Uvjeren sam da će njezin budući boravak u Parizu biti svima od koristi. Na bazi prikupljenih elemenata, moj odvjetnik je odlučio zatražiti od istražnog sudca u Parizu da joj pošalje poziv radi saslušanja.



Post je objavljen 02.03.2007. u 09:55 sati.