Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blesavzivot

Marketing

...nije ti ovo kviz pederu!!!....

Ovaj post ide za mojih par prijatelja....mojih par "kutija"!!! smokin


OBRIJANE GLAVE...PODZEMLJE U SVOJE VODE REGRUTIRA ’NEKE NOVE KLINCE’ ŠIROM GRADSKIH KVARTOVA

’Kutije’ vole boks, pse,agresiju i lako okidaju

Klinci od 15 godina regrutiraju se u kriminalce, dilere, i moguće žrtve. Često treniraju borbene sportove, briju glave, imaju velike pse, nose patike i tute, voze maxi skutere...

Nedavno dvostruko ubojstvo mnoge je šokiralo, ponajviše zbog mladosti žrtava i ubojice. Na splitskim ulicama su, čini se, neki novi klinci.
Kako doznajemo u razgovoru s momcima iz nekoliko splitskih kvartova, svi sudionici nemilog događaja žrtve su novog splitskog đira iz kojeg se, prema njihovim komentarima, već rezvija neka nova subkultura. Kako pričaju naših sugovornici, mnogi klinci, neki već u dobi od 15 godina, "regrutiraju" se u buduće dilere, kriminalce, ali i potencijalne žrtve kakvog uličnog obračuna.
— U skoro svakom kvartu ima par opasnih "glava" koji uzmu pod svoje neke mlađe momke. Ti mulci im se dive jer im niko ne može ništa, imaju love, imaju ženske, voze dobre aute... Kad su pod njihovom zaštitom, ni njih nitko ne smije tući, tu i tamo dobiju beplatno piz spida, plati im se piće, a ovi zauzvrat starijima moraju raditi sitne usluge. U početku im se zalete po duvan kad im treba ili im operu auto, a kasnije počnu dobivati i malo "ozbiljnije" zadatke - prepričavaju momci, pojašnjavajući kako se takvi klinci i njihovi "mentori" popularno nazivaju "kutije".

ADRENALIN Zovu ih "kutijama" zbog tjelesne građe. Imaju kvartovske mentore, za koje ispočetka obavljaju sitne, a potom i krupnije poslove. Među njima se cijene adrenalin i agresivnost...

Naziv "kutije", kako doznajemo, aludira na tjelesnu građu spomenutih, jer se uglavnom radi o snažnim, nabildanim momcima.
— Da bi postali poput svojih idola, ti klinci najčešće treniraju boks ili neki drugi borbeni sport, briju glave, imaju velike pse, a najčešće nose tute i patike. Uvijek se skupljaju u kvartovskim kafićima, a zanimljivo je da svi voze maxi skutere - prepričava jedan od naših sugovornika, koji među "mlađim kutijama" i sam ima nekoliko prijatelja za koje tvrdi da su ustvari "dragi momci koji su gledali previše američkih filmova".
— Sve je više mladih koji se "furaju" na adrenalin, agresivnost, turbonarodnjake. Zajedničko im je i to što su "laki na okidaču", "kratki su im fitilji", žive brzo i dijele neke vrlo niske vrijednosti, ne priznaju društveni sistem te vjeruju u brzu i laku zaradu.

Image Hosted by ImageShack.us


Omiljeno vozilo kutija:
Image Hosted by ImageShack.us

Isječak iz najdražeg filma svih "kutija"...bar većini je drag....



Post je objavljen 28.02.2007. u 18:09 sati.