Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

RAZRJEŠENJE ŠTRAJKA

Iz Republičkog sindikata radnika Hrvatske stiglo je priopćenje o razrješenju najdužega prosvjeda koji je dosada organiziran, a ticao se prava radnika Autotransa. Postignut je socijalni dijalog s čelnim čovjekom Autotransa, predsjednikom Uprave Zvonkom Krmpotićem te su postignuti sljedeći osnovni dogovori:

1. Održavat će se mjesečni sastanci između predstavnika Sindikata i Uprave što će otvoriti prostor radnicima da sindikalnim povjerenicima redovito iznose svoje optužbe.
2. Uprava će sačiniti analizu rada duljeg radnog vremena kako bi se krenulo u kvalitetno rješavanje ovoga problema.
3. Uprava će napraviti simulaciju plaća, posebno za vozače, mehaničare, prometnike, što će činiti osnovu za buduće kolektivno pregovaranje.

U daljnjem razgovoru, sindikalisti su naglasili da bi se kroz granski kolektivni ugovor mogla ostvariti bolja kvaliteta poslovanaj tvrtke te da je nužno da i čelnici tvrtke daju svoj doprinos u dijelu reguliranja propisa koji se odnose na prijevoz putnika i segmente vezane uz poslovanje. Republički sindikat radnika Hrvatske nada se da će doći i do kvalitetne suradnje između oba sindikata koja djeluju u tvrtci što do sada nije bio slučaj.


Post je objavljen 28.02.2007. u 13:31 sati.