Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lonelyangelfashionselection

Marketing

Beauty odluke

Priznajete da ne ispunjavate obećanja koja ste dali sebi, da ne poštujete sopstvene odluke i da ste često nedosledni?OK, krajnje je vreme da učinite nešto za svoju lepotu

Odlučila sam da ću...
...više brinuti o svojoj koži
Uprkos činjenici da su parfimerije krcate kozmetičkim proizvodima, profesionalci kažu da su hidratantna krema za dan sa UV filterom, blago sredstvo za čišćenje i noćna krema (koristite gel na bazi benzol peroksida, ako imate problematičnu kožu ili kremu na bazi hijaluronske kiseline, ako imate suvu kožu) jedini preparati koji su vam zaista potrebni.

Odlučila sam da ću...
...prestati da crvenim zbog svojih noktiju
Ispucali nokti su tako normalna pojava. Naravno, ovaj nedostatak biće manje uočljiv ako prestanete da koristite tamne lakove i izaberete one u boji približnoj vašem tenu. Ili, bar neko vreme pauzirajte sa lakom i umesto toga koristite piling za ruke jednom nedeljno. Potražite preparat na bazi ulja (na primer, "Revlon Expert Effect Hand and Foot Exfoliator"), koji omekšava zanoktice i vraća glatkoću i sjaj noktima.

Image Hosted by ImageShack.us

Odlučila sam da ću...
...eliminisati stres iz svog života
Priznajemo, ovo je zaista ambiciozan cilj, ali je zato prvi korak u njegovom ostvarivanju - duboko disanje tokom jutarnjeg tuširanja - lako izvodljiv. Priuštite li sebi ovaj "luksuz" čim se probudite, podstaknućete dve osnovne funkcije za opuštanje: sporije disanje i rad srca, koji mogu da budu odličan "amortizer" u svim dnevnim stresnim situacijama. Takođe, ne zaboravite da tokom dana pravite kraće pauze za koje eksperti tvrde da su efikasne baš kao i relaksacione tehnike (joga, meditacija). Slušajte muziku sa svog MP3 plejera, šaljite mejlove, prošetajte... činite ono što vas opušta.

Odlučila sam da ću...
...konačno naučiti da se šminkam
Zamagljeni pogled je "mala crna haljina" mejkapa! Bez obzira na vladajuće trendove, ovaj stil šminkanja uvek je šik. Prvo, iscrtajte mekom crnom olovkom ivicu gornjeg i donjeg kapka (uz liniju trepavica). Umočite aplikator sa sunđerastim vrhom u sivu senku a onda njime pređite duž linije koju ste izvukli crnom olovkom. Vodite računa da potez povučete sve do pregiba kapka i neznatno na donje spoljašnje uglove oka. Potom nanesite malo sedefaste senke (u boji slonovače) na gornji deo kapka, neposredno ispod luka obrva, kao i u unutrašnje uglove oka. Završite šminkanje slojem-dva maskare.

Odlučila sam da ću...
...doterati svoja stopala
Stopala su, bar tako pokazuju ankete i istraživanja, najneugledniji (da ne kažemo najgrublji!) deo tela, čijim izgledom nije zadovoljno gotovo 90% žena i muškaraca. Rešenje: debelim slojem namažite svoje nožice kremom na bazi alfahidroksilne kiseline (na primer, vazelin), obujte čarape i lepo spavajte.Ujutro ćete biti iznenađeni mekoćom kože.

Image Hosted by ImageShack.us


Odlučila sam da ću...
...poraditi na izgledu svojih ruku
Mnogo je lakše nego što mislite zategnuti tu "drhtavu", opuštenu kožu na donjem delu nadlaktice (koja se besramno ukazuje svaki put kada leti podignete ruke). Inače, žene češće nagomilavaju masno tkivo na stomaku, kukovima i butinama nego na rukama. Jedna od najefikasnijih vežbi, koju preporučuje većina fitnes stručanjaka, jesu čučnjevi. Za to vam je potrebna stolica sa drvenim naslonom. Dakle, sedite na nju leđa ispravljenih i priljubljenih uz naslon. Uhvatite se čvrsto rukama za ivicu sedišta i počnite da se spuštate u čučanj ispred stolice. Izbrojte do tri i vratite se u početnu poziciju. Ponovite vežbu od 10 do 12 puta i to u tri seta. Radite je najmanje tri do pet puta nedeljno i prve rezultate uočićete posle tri nedelje. Ples je takođe fantastična aktivnost koja oblikuje celo telo, pa tako i ruke. Najbolje su dinamičnije vrste plesova, kao što su salsa ili tango. To što ćete se čvrsto držati za neku osobu dobrih pola sata (ili duže) sjajan je način da zategnete mišiće ruku. (Sorry, ali seks nije podjednako efikasan!)


Odlučila sam da ću...
...prestati da se brinem zbog stvari koje ne mogu da promenim
Već znate o čemu je reč: celulit, veličina pora, bore, obim nožnog članka, boja očiju.... Učinite sebi uslugu i sačuvajte energiju za stvari koje možete da kontrolišete!

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 28.02.2007. u 01:44 sati.