Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/90danapakla

Marketing

Dan 23. - Ugljikohidratni dan

Bok!
Ocjenu jelu ću dati sutra, još ga nijesam izjeo. Samo sam ga napravio :) Barem onaj bitni dio.
Daklem, kao što sam i najavio, danas su na red došle krautcvekle, iliti tijesto sa dinstanim svježim kupusom, iliti krpice sa zeljem.
Za početak, najbitniji je omjer tijesta i zelja. Ponukan svojim neznanjem, pitah majku, a ona mi kaže da sirovog kupusa (za 25 dkg tijesta) treba biti između 75 dkg i kile. Iliti, omjer 1:3 ili 1:4.
Da se ne bi dvaput dinstalo, jer to oduzima puno vremena, odlučili mi kupiti kupus od 2kg, pa odmah polovicu smrznuti. Dobra ideja, ali ima malo problema. Na primjer u čemu !"#$%!%$!"#% to izdinstati? Dve kile narezanog kupusa je poprilična planinčuga od kupusa. Na svu sreću sam se sjetio da imam wok koji bi trebao biti dovoljno velik. Super, samo što dugo nije bio u upotrebi. To ne bi bio nikakav problem, da se na dnu woka nije napravio film nečega što bih najjednostavnije mogao opisati kao ljepilo. I onda drž, nedaj, struži, popizdi, pa u krug.
Naime, nisam se sjetio da osim normalnog deterđenta imam i VIM. Nakon što mi je to draga otkrila, taj icky-gooey sloj je nestao u roku keks.
Sam proces dinstanja (bez luka, ali sa malo šećera) je bio trivijalan, samo je malo duže trajao i, pošto nije bila teflonska tava, zahtjevao miješanje kupusa češće nego što bih to volio.

Savjet dana:
Budite svjesni što sve imate u kuhinji. Značajno će smanjiti količinu vremena provedenu radeći nešto. I pri tome ne mislim samo na sredstva za čišćenje, nego i na kojekakve rezalice, miksere, gulila i sl. što ste jednom kupili misleći kako je to dobra investicija za onih jedanput u N godina kad vam padne na pamet raditi to nešto.

Observacija:
Imam osjećaj da gubim kile prebrzo. Ako je netko ko čita na dijeti i nije tako odvratno savršene linije, nek kaže koliko je smršavio u prvih mjesec dana ili 3 tjedna ili tako nešto, i da li se kasnije pad tonaže uspori? Naime, nije baš najzdravije naglo mršaviti. Ako ništa drugo, onda zbog toga što u salu postoji hrpa toksina koji su se otopili u istom, a da nisu bili izlučeni kroz jetru, pa sada jetra pati jer osim regularnih zahtjeva mora još i to pročistiti.

P.S. Ocjena i linkovi sutra...

Post je objavljen 27.02.2007. u 15:52 sati.