Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

GEORGETOWN (PULAU PENANG) (Dan 43 – 19. veljače 2007.)

Sretna Nova 4705. godina! Ok, riječ je o onoj kineskoj. Malo ironično je da je ova godina godina svinje, a nalazimo se u većinski muslimanskoj zemlji gdje je jesti svinjetinu apsolutno zabranjeno. Na televiziji sam vidio da u Kini npr. svi masovno jedu svinjetinu za vrijeme novogodišnjeg slavlja koje traje i do tjedan dana. Ovdje mislim da svinjetina ne dolazi u obzir. Da mi je samo znati kako su Kinezi riješili ovaj problem!
Vidio sam nešto od čuvenog kineskog vatrometa, ali zbog zdravstvenih problema nisam u stanju izaći van na duže vrijeme. Za mene je nova godina, pa bila ona i kineska, započela u krevetu. Cijeli dan se odmaram i tek nakratko izlazim iz sobe ne bih li kupio nešto za pojesti u jednom od «7-Elevena» kojih je i u Maleziji gotovo na svakom koraku. I hvala Bogu na tome jer lokalna hrana mi već izlazi na sve tjelesne otvore! Skoro pa i doslovno... Jedva čekam čevape i burek, pizzu i normalnu pečenu ribu, punjene lignje... Još samo par dana.
Na malezijskom dnevniku (koji je inače na engleskom) kažu da su na jugu Tajlanda ponovno eksplodirale bombe. Pripisuju se muslimanskim ekstremistima koji traže nezavisnost juga od ostatka zemlje.

Post je objavljen 08.01.2007. u 23:20 sati.