Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

HDZ preuzeo odgovornost za aferu Brodosplit

Radio Dalmacija na svojem web siteu donosi vijest o HDZ-ovom stranačkom skupu u Omišu. Vijest sama po sebi ne bi bila interesantna da se na tom skupu Sanader nije osvrnuo na aferu Brodosplit pri čemu je Sanader izjavio slijedeće:

Prošlo je vrijeme paušalnih optužaba za kriminal i stavljanja krivnje na leđa cijele stranke, a to je pokazao i ishod glasovanja u Saboru o povjerenju ministru Branku Vukeliću" - rekao je Sanader. "Mi tražimo da se sve to ispita i da se individualizira krivnja i zato ne možemo prihvatiti SDP-ov pristup koji tvrdi - to je HDZ. Ne, to ima ime i prezime.

Sanader se ovdje služi Miloševićevom taktikom, zvanom zamjena teza. Iako nisam glasnogovornik SDP-a, cijela priča je počela od Branka Vukelića (dakle imamo ime i prezime) koji je kao predsjednik NO Brodosplita dozvolio sklapanje štetnih ugovora. SDP drži da je Vukelić kriv i zato je u Saboru tražio smjenu Vukelića. U Saboru se nije glasalo o tome da li je HDZ upleten u aferu Brodosplit, već se glasalo o Vukelićevoj odgovornosti.

No kako je HDZ-ova većina u Saboru odlučila da Vukelić nije odgovoran, samim time HDZ je na sebe preuzeo odgovornost za aferu Brodosplit. Prema tome sada SDP ima potpuno pravo za prozivanje čitavog HDZ-a kad je u pitanju odgovornost za aferu Brodosplit.

Post je objavljen 25.02.2007. u 14:14 sati.