Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/90danapakla

Marketing

Dan 18. - škrobni dan

Bok svima!
Moje čitateljstvo kopni iz dana u dan (barem prema komentarima), al ne marim...dok je hosting free (ili 90 dana istekne), dotle ću pisati. Mazohizam je teško izlječiv.

Danas smo imali musaku. To je specifična vrsta složenca u kojem je temelj krumpir (može i patlidžan) i koji se onda zapeče. Hmmm, zašto se onda onaj složenac od nekidan ne zove musaka?
Ndobro, u ovom receptu ide red krumpira (skuhanog u ljusci pa oguljenog), pa red žute leće (skuhane, ali ne i raskuhanerolleyes), pa red paradajza. Na kraju se stavi teoretska količina temeljca (od povrtne kocke, ako ste zaboravili - danas nema mesa) i onda se "zapeče" u rerni na 200 stupnjeva cirka pol sata.
Kao dodatak može ići zelena salata, ali nije nužno.

Ovo jelo je jednostavno za pripremiti, samo dugo traje (kuhanje krumpira i nenamočene leće nije trenutno). Okus jedva opravdava trud.

Ocjena:3 Mogu jesti ponovo tijekom dijete (samo tijekom dijete), al se neću buniti ako ovo jelo više nikad ne bum jeo.

Savjet dana:
Krumpir i leća se mogu skuhati i dan ranije, tako da se stigne relativno brzo sve pripremiti nakon dolaska s posla. Riječ "relativno" ovdje treba naglasiti, jer treba imati i temeljac i znati i moći brzo narezati paradajz.

P.S.
Quicksilver, hvala na receptu za kuskus, vjerojatno ću ga probati napraviti idući puta kad se odlučimo za isti.


Post je objavljen 23.02.2007. u 12:34 sati.