Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/terradesolata

Marketing

DNEVNIK NEUROTIČARA III

Danas sam zaslijepljen mamurlukom šetao gradom i shvatio jednu važnu stvar. Svijet je jedna velika, crna močvarna neman koja me proždire, po njenom amorfnom tijelu rastu crveno- smeđe smrdljive alge i ja se hvatam za te alge, čupam ih i čupam i odupirem se tom proždiranju, no što mogu kada sam za tu neman tek najobičniji kukac, to je ogromna, strašna neman i svi ljudi oko mene požderani su ili su tek u procesu proždiranja od te iste nemani i svi su kukci baš kao i ja, kukci u finim kaputima, visokim čizmicama, skupim košuljicama, a što im to vrijedi kada će se kad- tad pretvoriti u hrpu dreka proizvedene od gladne nemani?

I can't seem to face up to the facts
I'm tense and nervous and I can't relax
I can't sleep 'cause my bed's on fire
Don't touch me I'm a real live wire


Da mogu birati, od svog kuhinjskog pribora bio bih veliki, oštri nož za rezanje mesa. Najviše od svega volim rezati jetrica jer su onako krasno prhka i puštaju dosta krvi. Volio bih biti nož u rukama spretne, mlade domaćice jakih ruku i pozamašnih bedara. Maštam o tome kako me ljeti sa sobom vodi na svoju vikendicu u nekakvo mjestašce pokraj mora. Zapravo, bolje da to bude kamp kućica na njenoj parceli gdje ima i vrt u kojem uzgaja rajčice, salatu, radić i peršin. Tu se nalazi i onakva stara zelena željezna česma na čiju se ručku morate nagnuti svom težinom svojeg nejakog tijela da bi došli do malo vode. Zamišljam kako me pere u zarđaloj kanti, dok na sebi nosi krvavu potkošulju, traperice i gumene čizme prljave od vlažne zemlje. Sa mene ispire posljednje tragove utrobe svojeg pokojnog muža, a sunce visoko sa neba prži zemlju u koju ga je pokopala prije svitanja. Lagani povjetarac okreće stari vjetrokaz u obliku pijetla na obližnjoj napuštenoj kućici, ja sam sretan i ona je sretna i zajedno tiho pjevušimo tog lijepog ljetnog dana...

Psycho Killer,
Qu'est-ce que c'est?
Fa fa fa fa fa fa fa fa far far better
Run run run run run run run away
Psycho Killer
Qu'est-ce que c'est?
Fa fa fa fa fa fa fa fa far far better
Run run run run run run run away

Ce que j'ai fais, ce soir la
Ce qu'elle a dit, ce soir la
Realisant mon espoir
Je me lance, vers la gloire... Ok
We are vain and we are blind
I hate people when they're not polite


Nekada sam izlazio vani petkom uvečer kako bih upoznao pijane pripadnice suprotnog spola, te možda s nekom od njih produbio poznanstvo daleko od tuđih pogleda, no eto, sada sam stariji i zreliji, pa izlazim samo da bi pio, a žene me ne zanimaju uopće, kao niti muškarci, kao niti psi, kao niti svijet uopće, ta prokleta neman. Petkom sjednem za šank, pijem, šutim, pijem, zapalim cigaretu, pijem a onda zaspem na barskoj stolici i gotovo nikada se ne prevrnem.

You start a conversation you can't even finish it.
You're talkin' a lot, but you're not sayin' anything.
When I have nothing to say, my lips are sealed.
Say something once, why say it again?
Psycho Killer,
Qu'est-ce que c'est?
Fa fa fa fa fa fa fa fa far far better
Run run run run run run run away
Psycho Killer
Qu'est-ce que c'est?
Fa fa fa fa fa fa fa fa far far better
Run run run run run run run away

Da sam nož, krvnički bih rasporio nutrinu svijeta, te proklete močvarne nemani.


Post je objavljen 21.02.2007. u 16:45 sati.