Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/selene7

Marketing

"Ljubav je sav život žene, a epizoda u životu muškarca."

Razmišljajući o muško-ženskim odnosima i čitajući rečenice o ljubavi kod jednog blogera, kao i gledjući situacije oko mene, vidim da je rečenica u naslovu (pre)često istinita.

Photobucket - Video and Image Hosting

Situacija 1:

Dva muškarca u supermarketu kupuju namirnice za fancy romantičnu večericu, dolaze im djevojke. Lijepa gesta, pomislih. Dok ih nisam čula kako pričaju o njima, kakvim ih imenima nazivaju, što o njima misle. Zbog čega ne mogu ženu nazvati njezinim imenom, već je žena sinonim za njezin spolni organ? Zar baš ništa drugo nije važno? Zašto onda uopće biraju? Prema tom mišljenju, nije uopće bitno kako ćemo izgledati, ponašati se, što ćemo pričati…Možemo navući vreću na glavu i svući gaćice, mislim da bi tako bili najsretniji. Plava, crna, mršava, debela, brkata…nije važno, samo da je u krevetu. I sve te romantične večerice padaju u vodu.

Situacija 2:

Ne situacija, već situacijE. Množina. Koliko puta je nama bilo sve ono što je njima bila zabava, isprobavanje, možda nešto čega se čak ni ne sjećaju? I nije im važno, dok mi brojimo trenutke, poljupce, riječi…Puno nam znači sve ono što njima znači malo ili ništa. Znam da je teško, no nekad se pitam, čemu uopće živciranje? Možemo se i mi ponašati kao oni. =) Not a problem.

Da ne biste mislili da je ovo neki teški feministički post isfrustrirane babe =)), evo i nečega što me još uvijek uvjerava u postojanje ljubavi, odanosti i romantike.

Situacija 3:

U istom onom supermarketu s početka priče, na blagajni ispred mene čeka simpatični starčić u čijoj košarici je stajao jedna veeelika bombonjera u obliku srca. Natjera te da povjeruješ u pravu, dugu ljubav, koju čak ni godine nisu izbrisale. Slatko!

Situacija 4:

U nju ulazi nešto što sam nedavno pročitala od pripadnika muškog roda, nešto što pokazuje ovo: Da, i oni osjećaju, i iako često to ne pokazuju, ima onih koji to pokazuju i nije ih sram.

Situacija 5:

Crvena ruža u mom prozoru i leptirići u mom trbuhu. =)

Photobucket - Video and Image Hosting


Post je objavljen 19.02.2007. u 22:58 sati.