Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvandme

Marketing

"Zaboravljeni slučaj" (Cold Case)

Image Hosted by ImageShack.us
"Zaboravljeni slučaj" (Cold Case) je dramska serija autorice Meredith Stiehm i producenata Jerryja Bruckheimera i Jonathana Littmana u proizvodnji CBS-a i Warner Brosa. Serija je s emitiranjem počela u rujnu 2003.

U žargonu američke policije postoji izraz "cold case", koji označava neriješene policijske slučajeve, u doslovnom prijevodu zvali bi se - hladni slučajevi. Razlozi njihove zastare su raznoliki: nedostatak dokaza, nepostojanje svjedoka, nečiji ''viši interesi'' i slično.

Detektivka Lilly Rush (Kathryn Morris) je jedina policajka Odjela za umorstva u Philadelphiji koja radi na neriješenim slučajevima. Tvrdoglava i snalažljiva detektivka ponovno otvara slučajeve neriješenih umorstava koja su se dogodila nekoliko godina, pa čak i nekoliko desetljeća ranije. U svojoj prijašnjoj karijeri, detektivka se proslavila koristeći svoje instinktivno razumijevanje kriminalnog uma kako bi riješila aktualne slučajeve umorstava, ali sada je naišla na nove izazove. Njen se posao sastoji od ispitivanja svjedoka starih slučajeva čiji su se životi i okolnosti koje ga čine od tada jako promijenili. Koristi se najnaprednijom modernom tehnologijom i pronalazi svježe dokaze i putokaze za slučajeve koji su se nekad činili nerješivima. U isto vrijeme, spremna je na neke posljedice: najviše na mogućnosti otvaranja starih rana i opasnosti da osumnjičeni počine nove zločine, ali u svom novom zaduženju prije svega vidi prekretnicu karijere, kao i brigu da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.

Kada se nađe u naizgled bezizlaznoj situaciji, Lilly traži pomoć i savjete od svog uglednog mentora, poručnika Johna Stillmana (John Finn), kao i starijeg detektiva Willa Jeffriesa (Thom Barry), koji joj zbog svojih godina i velikog iskustva služi kao direktna veza s prošlošću. U policijskom timu su još detektiv Nick Vera (Jeremy Ratchford) i arogantni detektiv Scott Valens (Danny Pino). Na kraju treće sezone timu se priključuje mlada detektivka Kat Miller (Tracie Thoms) iz Narkotika.

Neuobičajen zaplet, originalna priča, odlični glumci i iskusni producenti i autori, dobitna su kombinacija koja ''Zaboravljeni slučaj'' čini uzbudljivom, napetom, ali i ozbiljnom serijom s elementima privatnog života detektiva. Do sada su snimljene četiri sezone a kod nas možete pratiti treću sezonu na RTL televiziji utorkom i srijedom u večernjem terminu.


Post je objavljen 16.02.2007. u 13:28 sati.