Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varuker

Marketing

TEROR

Ljudi moji kako volim taj surovi tvrdokorni ritam što kida moždana vlakna suši sivu koru kontaminira osjetila ko da gledaš u srce nuklearnog reaktora... za tu nehrđajuču umobolnu buku nemre se reči ni da je hardcore ni crust ni grind... to je Extreme Noise Terror
Bend je nastao prije točno 22 godine u Ipswichu i u prvoj postavi bili su vokali Dean Jones (aka Concrete Mixer) i Phil Vane (Chainsaw), bubnjar Darren Olley (Pig Killer), gitara Pete Hurley i bas Jerry Clay (Bulldozer). Već na prvom gigu upala im je rulja iz Manic Ears Recordsa tak da im je brzo izašo i prvi album, legendarni split LP sa Chaos UK 'Radioactive Earslaughter'. Svatko ko voli takvu muziku na albumu će teško naći slabiju stvar (a tu su legendarne System Shit, Murder, No Threat, False Profit itd) i treba reči da je to prva ikada snimka na kojoj neki bend koristi dva vokala (grubi i vrišteći) na taj način i to će poslje kopirati skoro svi crust/grind bendovi na svijetu. Brzo nakon toga otišo je Pig Killer pa je bubanj preuzeo Mick Harris iz Napalm Deatha.
Sljedeće, 1987. godine na nekom gigu ih je vidio John Peel kaj je u to vrijeme bio DJ na BBC-evom Radiju 1 i pozvao ih u svoju emisiju. To kaj su tam svirali, pol za pravo, pol iz zajebancije, izašlo je ko mini LP 'The Peel Sessions'. U iduće 2 godine bili su kod gosp. Peela još dva puta s tim da drugi 'session' nikad nije objavljen, a treći je izašao ko LP 1990. godine. U međuvremenu su opet promjenili bubnjara (ovog novog su zvali Stick jebiga neznam mu pravo ime), snimili su prvi pravi LP 'A Holocaust In Your Head' za Hurt Records (na njemu su jebačke stvari Decieved i Bullshit Propaganda) i otišli na turneju po Europi i Japanu. U iduče dvije godine snimili su još par lajv svirki i to je objavljeno kao 'Live and Loud' bootleg kazeta. Baš u to vrijeme bili su i kod nas, u zagrebačkom SKUC-u i tam ih je Hađo iz Patarena snimio s walkmanom i ta krlja je uskoro osvanula kao 'Split Noiz Live ep' sa tri stvari od ENT-a i par lajv snimki Patarena. Ovi su popizdili jer ih lik nije ništa pitao o tome a ovaj patos je samo izjavio da 'skuplja pare frendu za operaciju' i poslao im par primjeraka njihove 'lajv split' ploće.
Nakon još jedne europske turneje i albuma 'Phonophobia' John Peel ih je opet zval na radio i tam su iz zajebancije obradili '3am Eternal' od nekog tada popularnog dance benda KLF. Snimka je bila tolko brutalna da ju je BBC zabranio a Melody Maker proglasio za 'Single of the Week'. Čak su ih pozvali na Brit Awards 1992. da ju odsviraju zajedno sa KLF a ovi su se tam napili, pucali iz strojnice čorke po publici i radili još svakakva sranja i jebiga, nakon toga ih više niko nije zvao na televiziju.
U idučih par godina stalno su mijenjali postave tak da su kroz bend prošli članovi Napalm Deatha i Disgusta i čak jedan lik iz Cradle of Filtha. Zvuk im je postajao sve više metaliziran pa na 'Damage 381' albumu iz 1997. već sviraju death metal. Do 2001. godine kad je izašo zadnji album 'Being and Nothing' u bendu je prve postave ostao samo Dean Jones.
Prije tri godine objavili su 'Hatred and the Filth' singl i rekli da se vračaju hardcore punk korjenima. Za tri tjedna ( 11. 3.) sviraju u Kranju ooo daa... odbrojavanje počinje...

MURDER!!!


ista stvar al isto jebena snimka


Post je objavljen 16.02.2007. u 06:21 sati.