Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sobba

Marketing

MI, LICEMJERI ...

objavljeno NA XPORTALU, 16.1.2007 21:42:18

Jesmo licemjeri. A Hrvati, di ste kršćani, face? Neka prvi baci kamen onaj šta je bez grijeha. Pustili fotke lika s kokicom, striptizetom, pa se nacija sad iživljava, upiru prstom u tipa… a svi bezgriješni, prekrasni, čedni i divni. Pravi Hrvati! Podsjeća me to na jednog kolegu, novinara. Pisalo se o liku koji je pokušao silovati neku maloljetnicu, teenagerku, i sad piše tip da je nasilnik tražio da mu mala popuši, i popratio to nekako u stilu: «zamislite, tražio je od jadne djevojke da odradi taj gnusni čin!!!» . Ha, sav moralan, a ja mislim da bi guze dao da mu bilo tko popuši, ne neka slatka cura, nego bilo koja babetina. A on moralizira… Gnusni čin, malo sutra!
A ono, isto nedavno, nacija se napalila, dežurni moralisti i došobrižnici ustali, jer lik je, ma zamislite samo, pjevao negdje «Juru i Bobana» početkom devedesetih. U jebote, koji krimen. A ja ne znam, bi li se mogao sjetiti ikoga tko tih godina nije pjevao. Ponesen domoljubljem, ili iz zajebancije, ili jer je bio nakrcan alkoholom… ma iz bilo kojeg razloga, pjevalo se, pa što. Bilo je to takvo vrijeme. Pjevao sam i ja, jer sam imao 15 godina i nisam imao pojma što pjevam. I nije stvar u pjevanju, nego u licemjerju, u moraliziranju, preseravanju. Tko sam ja d sudim, tko je bilo tko od nas da sudi, koji kurac pravimo komedije i što ne odjebemo svi lagano, i prestanemo srati. Banda licemjerna, blago hrvatsko!
Nego, jebote, gledam nekidan onu Ninu Morić. Je ženska zakon, al brate, uništila je usta. Više mi sliči ribi nego ženskoj. Valjda hoće postat sirena, ili se neki talijanski Glumičić malo zajebo, puno napudrao nos, pa malo sjebo stvar. Mada, vele neki stručnjaci, nekonvencionalni, a to su vam oni znanstvenici koji pripadaju naučnoj gerili, da liječnici na bijelome sto posto bolje, odgovornije i preciznije rade operacije. Pa vi sad mislite što god želite. Bolje i našmrkani nego pijani, kakvi naši doktori znaju doći na posao. Pa ti sad lezi takvome pod nož.
A kako bi mu mogli zamjeriti, kad smo i mi ostali jednako sjebani, neodgovorni, tako hrvatski. Ne smijemo biti licemjeri. Neka prvi baci kamen onaj šta je bez grijeha… Ako se može dobaciti. Ako ne može, nek napravi žabice. Jer bitno je isfurati nekakvu umjetnost. To danas može svaka budala. I to ne samo u nas, bilo gdje. Tu smo još i dobri. Što zapadnije, to idiotskije, a tek kad dođeš do Amerike, skužiš koliko je ljudski rod postao retardiran. Još smo mi dobri, ljudi moji, uz sve licemjerje. Ma nama je zakon, mi pičimo sve u 16.


Post je objavljen 15.02.2007. u 16:23 sati.