Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/90danapakla

Marketing

Dan 10. - škrobni dan

Danas smo pokušali nešto što i inače znamo pripremiti. Mi to zovemo "kinesko povrće". Recept je trivijalan: skuha se riža u slanoj vodi (mi smo danas imali basmati rižu koja sama po sebi ima finu aromu, ali može i ona bijela vulgaris), a u posebnoj teflonskoj tavi (ili u woku) na
malo ulja se na brzinu (cca 10 minuta) preprži kineska mješavina povrća. Ja ju ni ne odledim prije samog prženja. To se onda jede jedno s drugim. Fino je dodati soja sos, a još je i bolje kada se umjesto ulja u woku ili tavi koristi soja sos.
Originalni recept je prije prženja povrća podrazumijevao prženje rezanaca pilećeg bijelog mesa (ili nekog drugog - prema vlastitom ukusu, samo je bitno da nije masno) na koje se onda baci povrće, te se sve zajedno prži. Može se, naravno, meso potpuno odvojiti od povrća, tako da se okusi izmiješaju tek u ustima.
To su tri varijante recepta sa istim imenom koji svaki proizvode drugačiji okus. Na žalost, bezmesna varijanta je najgora. Međutim, njena kvaliteta je brzina pripreme. Dok se riža skuha, sve je gotovo.

Ocjena:4 Mislim da ćemo ovo ponoviti tijekom dijete.

Savjet dana:
U regularnim jelima umjesto normalne riže, probajte skuhati basmati rižu. To je dosta skuplja varijanta, ali vrijedi jer dodaje novu notu u uobičajena jela.

Observacija:
Danas sam zakopčao remen jednu rupicu bliže! Ili dalje, ovisi s koje strane se gleda. Ono što hoću reći je da sam smanjio opseg za jednu rupicu! smijeh

P.S. Jules, orasi i ino "voće" se u kuharici pojavljuju u voćnom danu, štoviše, banana s orasima je jedno od jela eksplicitno navedenih. Nismo mi bili toliko kreativni. wink

Post je objavljen 15.02.2007. u 10:42 sati.