Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/90danapakla

Marketing

Dan 7. - ugljikohidratni dan

Na današnji dan smo se guštali kako cemo ići u "Ivicu i Maricu" na kolače.
A onda sam saznao da cu morati ici na posao! Danas! U nedjelju! $#%@#%$
Ndobro. Ipak sam stigao. Bat frst fings frst.

Za ručak smo napravili pizzu. Pizza je navodno nastala u Italiji, u Napulju. Tamo se i dan danas navodno radi najbolja Pizza na svijetu.
Iz vlastitog iskustva vam mogu reći da tamo ima dobrih pizza, ali i najgoru koju sam jeo u svom životu sam jeo tamo. I to u pizzeriji koju
su nam preporučili domoroci. Pa što onda reć o Napuljanima? Da nemaju ukusa? Ili okusa? :)
Pizza koju sam radio je pizza koja je vrlo razlicita od bilo čega sto se može naći u prosječnoj Pizzeriji. Naime, danas je zabranjen sir. I šunka. I kulen i sve one lijepe i fine suhomesnate stvari koje se stavljaju na pizzu da bude ukusna.

Tako je današnja jadna pizza izgledala ovako:
tijesto, paradajz sa kojekakvim travama, svježe gljive tanko narezane i kukuruz. Da, netko će reći da se danas ne smiju jesti gljive, drugi ce reći da se ne smije kukuruz (iako je i on neka vrsta zrnevlja), a ja cu
reći da su u pravu sto se tice kukuruza (ali ne i gljiva), iz jednog jednostavnog razloga (koji njima možda nije pao na pamet) - količina tijesta koja se dobije po receptu u knjizi je urnebesno velika. Naime, recept predviđa 25dkg brašna po osobi. To je za nas dvoje pol kile brašna. Što je puno, jer ispadne prst debelo tijesto u protvanu veličine pećnice.

Jednostavno nam je bilo previše. Nisam siguran ni da bismo sve uspjeli pojesti i da nisam stavio kukuruz. Ostala nam je točno trećina kao za večeru. I tu smo zgriješili. Naime, pojeli smo to za večeru i onda otišli na kolač u Ivicu i Maricu.

Ocjena:4 Ne bih radio pizzu bez sira nikad, al eto morao sam.

Savjet dana:
Za protvan pizze treba oko 400g brašna, a na nju se osim paradajza i gljiva (i kukuruza ako se ne treba previse smršaviti), moze staviti i špinat (samo se odmrzne i stavi gore, a može i svježi) i svako drugo povrće koje vam padne na pamet. Samo nemojte stavljati prokulice, osim ako ih stvarno ne volite toliko da ih jedete za doručak, ručak i večeru. Osobno ne bih stavio ni kelj, ni kupus, a ni zelenu salatu. I još štošta.

Ako idete u Ivicu i Maricu na kolače, sjetite se da je dosta jeftinije da se tamo samo kupe kolači, pa se onda odu jesti doma. Razlika u cijeni je zamjetna.


Post je objavljen 14.02.2007. u 09:57 sati.