Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samorijeci

Marketing

Ispit

Nikad ne pišem o ovakvim stvarima, ali evo došlo mi je pa ću vam u ovom postu opisati jedan ispit koji sam danas imala. No, unaprijed vas upozoravam nije zanimljivo.

U 15 h došla sam s prijateljicom na fax. Profesor je malo kasnije došao podijelio nas u grupe, ja sam bila 4 grupa, negdje oko 17 ili možda čak 18 h sam napokon došla na red. Uđem u učionicu, ostavljam kišobran sa strane, a kišobran baš usprkos pada, pa se mučim s tim. Profesor nam govori da mu damo indekse i da predamo seminar. Vadim seminar i dajem ga, ispričavam se što sam zaboravila da mu to isto moramo predati i na CD-u. Sjednem na jednu stolicu, pa skužim da sam predaleko od još jedne cure što je ušla sa mnom da odgovaramo, premjestim se do nje. Profesor nam govori, pošto smo nas dvije pisale zajedno seminar, kakav je i koju nam je ocjenu dao. Da je seminar dobar, kao 4-5, a ja skoro pala u nesvijest jer sam mislila da nije ni za 2, a ne još kao dobar. Pisala sam tamo gluposti koje samo dobro zvuče, a literatura korištena za seminar nijedna, samo sam napisala kao neku, a mi nismo ni to koristili, u radu svega 3 fusnote, a ostalo sam izmišljala. Zatim ne znam kako je došao do toga da nas je čak pitao i koji smo horoskopski znak.

E sad kao ozbiljni dio ispita. Da mu malo pričamo o našem seminaru? Kako je ta moja kolegica pisala prvi dio seminara, ja njoj tiho kažem : “Ajde ti prva, pa ću ja svoj dio.“ Ona meni kako ne bi ona prva da idem je prva. Šuti tako ona kojih 2 minute,a profesor počeo pričati, a da ne ispadne da ne znamo ni što smo pisale, prekinem ga i počnem pričati o seminaru. Raspričala se ja tako o tome. Drugo pitanje morala sam neki članak pročitati, pa da pričam o tome. Ma pročitala sam članak, znam gdje se nalazi, ma čak i stranice, ali se nisam mogla sjetiti autora (ma imaju neka smiješna i ne pamtljiva prezimena), ali dobro nije on to ni primijetio da nisam rekla. Tak ispričala ukratko o čemu se radi. Kolegici postavi isto pitanje da ona priča o članku koji je ona uzela. Sjedeće pitanje prvo meni postavi. I tako pričamo ja o tome, nisam ni znala, ali sam čak i godine popamtila, pa čak i dan i mjesec :). Tako on mene prekine, pa da ona nastavi. Nastavi ona, ali sad prof zapeo za neki dublji smisao svega toga. Muči ju malo što bi sve to kao značilo, koji je dublji smisao. Ja u sebi mislim :“Samo da mene sad to ne pita.“ Nije me to pitao, rekao je on sam. Upisao ocjene u indeks, malo komentirao moju sliku kao kako na slici ne ličim na sebe. I to je to.

Eto to je jedan ispit. E, da bar svi ispiti tako lagano prođu. No, glupavo je to što sam za ovaj ispit učila iz 1 knjige, iz debele skripte, čitala i tražila članke, jednu drugu knjigu pročitala, ali iz nje baš nisam učila da bi me pitao samo članak i jedno pitanje iz svega toga, ali što se žalim bar je bilo ono koje znam.

I da, dobila sam, ma nije važno :)


Post je objavljen 13.02.2007. u 21:22 sati.