Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

"Pogledaj one oblake, Vera..."

Moj san od prije nekoliko dana noćas nisu prekinuli Drugi. Već svi znamo, svi smo čitali Maloga princa, da "čovjek ispravno vidi srcem; ono što je bitno oku je nevidljivo"... Ja ponekad zaboravim da je De Saint-Exuperyjev bestseler jedna obična, iako lijepa, bajka. A bajke se, kao što znamo, u zbilji ne ostvaruju... Ili barem ne u obliku koji je propisala bajka...

U svakom slučaju, ne znam je li moj emocionalni IQ bolesno mali ili je ipak normalan, pa je moj pokušaj usklađivanja strasti i ljubavi s razumom možda samo jedan od uobičajenih htijenja da se izvuče najbolje iz danih okolnosti, danoga trenutka... Možda je greška, možda i nije. Ionako će budućnost tek moći reći - a dok u nju ne dođemo, ona i ne postoji.

Tvrdoglavo nisam htjela na vagu, pa sam naljutila sve koji su bili u tome trenutku u sobi; tvrdoglavo želim probati, kako ne bih naljutila sebe.

"Kažem ti, život je u svemu mnogo jednostavniji..."

Postoje ljudi koji prvi raskopčaju omladinku, prvi kažu da će nam ruke biti dulje ako nosimo vrećice iz Konzuma te da celulit uzrokuje smrt... U mome malome mikrokozmosu ja bih mogla biti prva koja radi ali baš posve suprotno od onoga što joj savjetuju Drugi. Emocije se ne mogu nadzirati, ili možda mogu, ali nema mjesta politici u mojoj butigi... Ako je već Kiro prosviro...

"Vidni signal iz mrežnice najprije putuje u talamus, gdje se prevodi na jezik mozga. Veći dio te poruke potom odlazi u vidni korteks, gdje se analizira i procjenjuje radi dobivanja značenja i stvaranja prikladne reakcije; ako je reakcija emocionalne naravi, signal odlazi u amigdalu za aktivaciju emocionalnih centara. Međutim, manji dio početnog signala iz talamusa bržom vezom odlazi izravno u amigdalu, omogućujući bržu (premda neprecizniju) reakciju. Na taj način amigdala može potaknuti emocionalnu reakciju prije nego što su kortikalna središta posve shvatila što se događa."

Kika leži na krevetu i milo me gleda, šapicama čisti nos, nešto je čudno pronašla na mome poplunu i sumanuto maše repom. Mala J. Lo. psećega svijeta. Psi su čudesna bića: tako malo im treba da osjete tako puno sreće.

Post je objavljen 10.02.2007. u 14:36 sati.