Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Anche I Ricchi Piangono (1)

Image Hosted by ImageShack.us

Prije desetak dana u dvorištu vlastite vile ustrijelio se Karel Svoboda, češki Andrew Lloyd Webber, “Kralj Popa” i legenda mjuzikla u Bohemiji. U nacionalno-kulturološkom panteonu ravan mu je još samo Karel Gott, umjetnički kolega i osobni prijatelj za kojega je Svoboda skladao gomilu platinastih hitova.

Ako vam nije poznato o kome govorim, sjetite se sretnih dana djetinjstva subotom prijepodne i Pčelice Maje: “In einem unbekannten Land, vor gar nicht allzu langer Zeit”...

E pa muziku za špicu te ikone bezbrižnog djetinjstva 70-ih skladao je Karel Svoboda. A pjesmicu pjeva imenjak mu Gott.

Vijest o samoubojstvu 68-godišnjeg Svobode odjeknula je poput groma, a mene je zatekla u uredu socijalne službe gdje sam čekala potvrdu o porodiljskim primanjima.
Sa šušketavog uredskog tranzistora koji je baš kao i ostatak scene neodoljivo vonjao po sivim godinama dirigirane ekonomije, unjkavim glasom javio se DJ: “Slušali smo skladbu Karela Svobode koji nažalost, više nije među nama”.
Tuten sam ja k’o prava panenka sasvim iskreno kriknula: “Ježiš-Maria!”, a sredovječne službenice spremno poskočiše i odmah mi natenane ispričaše kako su Karela našli prostrijeljene glave prošle noći, kako sve ukazuje na samoubojstvo, ali ubojstvo nije isključeno, kako policija istražuje mjesto događaja i okolnosti smrti, kako kolaju različite priče, kako je posljednjih mjeseci Karel jako smršavio, možda je bio rak, baš kak mu je skončala i maminka plus prva mu žena Hana, zvana Šiška - pa sam u toj toplini uzajamno podijeljenog uzdisanja u hipu dobila i svoju potvrdu, maltene sestrinskom ljubaznošću.

Ruku na srce, malo me brine činjenica da sam pala u komu zbog Karelovog samoubojstva, no kako sam svojevremeno ridala nad sudbinom Kristline & Blejkove djevojčice (Titanic i Leonarda Di Capria da ne spominjem), zašto da štedim suze nad nesretnim Svobodom???

A još kad čujete priču…


* * * nastavljam ASAP: čim se naspavam, a Gica olabavi teror


Post je objavljen 10.02.2007. u 01:22 sati.