Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuzushi

Marketing

Prosvjed, nosite krzno, jedite meso.. pa ipak smo ljudi!

Nisam planirao pisati o ovome ali nekako se uklapa u cijelu ideju bloga a pošto je ispala tolika frka oko toga svega da i ja napišem svoje mišljenje.

Ne podržavam ovakve prosvjede niti taj način gledanja na stvari!

Možda će me netko nazvati primitivcem ili sl. ali ja volim nositi svoju kožnu jaknu, svoje kožne tenisice i cipele. Jednog dana želim svojoj ženi (ako ću je imati) priuštiti i pokloniti pravu bundu a ne nekakvu glupu sintetiku.

Kakav se to pomak dogodio u ljudima da idu protiv nečega toliko prirodnog. Gledam te parole, «lome im vratove», «truju ih», «kolju» i sl.
Pa onda moram nadodati da je prapovijesni medvjed ili tigar kojeg je toljagom zatukao naš dobri predak i koji je krvareći bježao skupini lovaca dok su ga oni gađali kamenjem, strijelama i kopljima, sigurno umirao bezbolnije. Ma dajte…

Danas kažu da imamo druge izvore možemo se oblačiti u sintetiku ili tkaninu neke vrste, sintetika se radi od nafte, a to je naravno neiscrpni izvor odjeće pa o tome ne treba brinuti.

Jedemo meso, oblačimo se u životinjske kože normalni smo ljudi kakvi postoje od uspravljanja na dvije noge.

Uvijek me je zanimalo dali bi netko tko se smrzava a veliki je protivnik krzna i kože, oklijevao ako već ne ubiti onda se barem ogrnuti krznom i spasiti se od sigurne smrti.
Ista stvar vrijedi i za vegetarijance, umirući od gladi odbili bi komad mesa, čisto sumnjam!

I za kraj, moje mišljenje je da nije problem u ubijanju životinja radi mesa, krzna ili bilo čega drugoga.
Problem bi mogao ležati u tome što smo negdje po putu izgubili poštovanje prema životinji koja je dala život da bi mi imali šta obući i pojesti.
Poštovanje prema ovom našem lijepom svijetu koji nam toliko toga daje a traži tako malo….


Post je objavljen 04.02.2007. u 13:39 sati.