Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypottercro

Marketing

Malo o sedmoj knjizi

AUTORICA planetarno popularne sage o mladom čarobnjaku Harryju Potteru potvrdila je da će se posljednji nastavak serijala na policama knjižara diljem svijeta naći 21. srpnja. A s obzirom na izuzetnu popularnost ovog serijala, vjerojatno će i hrvatsko izdanje uslijediti ubrzo nakon toga.Image Hosted by ImageShack.us

Rowling je otkrila da će u posljednjem dijelu serijala, nazvanom "Harry Potter and the Deathly Hallows" (ili na hrvatskom Harry Potter i posmrtne počasti), dva glavna lika umrijeti, pa je pitanje koje sad muči sve Potter-fanove - je li i Harry jedan od njih?

Ove godine se obilježava deseta objetnica od izdanja prve knjige u serijalu, koja je odmah postala bestseller. U međuvremenu je saga o Harryju Potteru prevedena na 64 jezika, a prodano je više od 325 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Kad je izdan prethodni nastavak, "Harry Potter i princ miješane krvi", mnoge su se britanske (a i neke hrvatske) knjižare otvorile u ponoć kako bi obožavateljima bilo omogućeno da što prije dođu do svog primjerka knjige. Samo prvi dan je u Engleskoj prodano više od 2 milijuna primjeraka.

"Vjerojatno nećemo skoro dočekati roman koji će izazvati toliko iščekivanja i pažnje kao posljednja knjiga iz serijala o Harryju Potteru", izjavio je čelnik Amazona, najveće online knjižare, prenosi BBC.

jooooj jedva cekam.

P.S Molim Vas ostavite komentar na pitanje "Dali ce umrijeti Harry Potter?"


Post je objavljen 16.02.2007. u 00:30 sati.