Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypottercro

Marketing

"Harry Potter" među konjima bez ičega na sebi

DANIEL RADCLIFFE, 17-godišnji engleski glumac poznat kao tumač naslovne uloge u filmovima o Harryju Potteru, se sprema za novu ulogu kojom će, po svemu sudeći, oduševiti ženski dio svoje publike.



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us







Radcliffe će tako 27. veljače na daskama londonskog kazališta "Gielgud" tumačiti ulogu Alana Stranga, protagonista drame "Equus" koju je 1973. godine napisao ugledni dramatičar Peter Sheffer.

Predstava sadrži scenu u kojoj će Radcliffe gledateljima pokazati i nešto više od svog glumačkog umijeća. U toj sceni se i on i njegova kolegica Joanna Christie - koja tumači ulogu Adamove djevojke Jill - pojavljujuju neopterećeni bilo kakvim kostimom.

Radcliffe se za scenu pripremao nekoliko mjeseci, pri čemu je osim savladavanja vlastite sramežljivosti morao pohoditi teretane kako bi svoje tijelo "isklesao"do savrsenstva.

Dio fanova serije filmova o "Harryju Potteru", kao i njihovih roditelja, je izrazio zabrinutost zbog eventualnih negativnih posljedica Radcliffeove golotinje na glumčev image, kao i image cijele serije.

S druge strane Radcliffe inzistira na predstavi kako bi svima pokazao kako je "svestran glumac".

"Equus" je godine 1977. ekraniziran na velikom platnu u režiji Sydneya Lumeta i s Richardom Burtonom u ulozi psihijatra. Uloge Adama i Jill su tumačili Peter Firth i Jenny Agutter, a film također sadrži scenu eksplicitne golotinje. Jenny Agutter se u novoj predstavi pojavljuje u ulozi sutkinje.


Post je objavljen 11.02.2007. u 00:01 sati.