Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tabloid

Marketing

LEKTORI VEČERNJEG LISTA NEMAJU POJMA O PRAVOPISU!

Poznato je da su novinari uglavnom polupismeni tipovi koji nešto 'istražuju', blebeću s cigaretom i kavom u ruci i glume teški rad.
Od njih se ni ne očekuje ono osnovno - da poznaju pravopis, strane riječi, nazive i imena itd.No lektori, valjda uneserećeni sa stotinam verzija hrvatskog jezika, počevši od novosadske, jednostavno ne poznaju osnovno pravilo po kojemu se imenice ne smije zbog semantičkih razloga (značenja) odvajati povratim ili pomoćnim glagolima (pr. se,me,je,će,ću itd.)
Isto se posebice ne smije dogadjati u poslovnom tjedniku 'Manager.hr'.
Slijedom
dana 31.01.2007: str 5> 'Hrvatske se tvrtke žale...'. Krivo!!!! Hrvatska tvrtka je jedinica značenja, pa se ne smije razdvajati. Pravilno:'Hrvatske tvrtke žale se ...'.
Itd.itd.
Naučite se stoko, tko vas je uopće primio u radni odnos!

NADALJE, MATEMATIČKA ELEMNTARNA NEPISMENOST NOVINARA I UREDN IKA JE ALARMANTNA.

Tako,u Jutarnjem listu kod članka u kovini i prodaji enegleskih klubovam jadna mentalna mizerija od tzv. novinara miješa milijune i milijarde USD i GP, u članku sebi upada u nestvarni kontrast, pa zaključuje nakon što je naveo stotine milijuna USD i dr. valuta, da Manchester United vrijedi 1,1 milijun EUR, USD ili bilo čega što oduzima sive stanice iz glave tog novinara, njegova urednika itd.

U Manager.hr (Večernji list 09.05.2007), navodi se kako mobilni operater Tele2 s 400.000 korisnika drži oko 8 % tržišta (s maksimalno 2 milijuna korisnika i 3,5 milijuna mobitela).

Potom, u Metropoli, izdanju besplatnom Večernjeg lista, od 10.05.2007, tvrdi se u članku naziva 'Gradska uprava učinkovitija' kako je poznato da je 'ustrojeno 17 upravnih tijela - dvije službe, 12 gradskih ureda i tri gradska zavoda'. Moj pas zna da je to 18 (svega), ali očigledno po načinu tzv. kupnje Večernjeg lista od Styria-e, tamo vlada druga matematika...

Post je objavljen 01.02.2007. u 11:44 sati.