Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Hrvatska-dobra zemlja za dobar život

Proučavanja ,predviđanja, proroštva …

Ne volim biti zloguki prorok, crna ptica zlosutnica. Grci su ubijali glasnike koji donesu loš glas , a ni danas ih nitko ne voli. Pogotovo ako se ne zna prepoznati ono dobro u nekoj lošoj poruci, projekciji ili proroštvu . Više volim donositi radosnu i dobru vijest i volim da mi postovi zrače optimizmom. To nije uvijek moguće, pogotovo ako ide protiv nekih najdubljih osobnih uvjerenja i vjerovanja .

No, opet na vijestima ( jedna od onih '5 me' je da sam 'news man' ) dadoše rezultate jednog proučavanja , po kojem je Hrvatska na 18, mjestu , kao zemlja za dobar život. Nisam siguran koji su sve faktori u to bili uključeni i kakva je to bila anketa, ali po tome , bolje nam je nego Englezima, Kanađanima i još mnogima, u njihovim domajama! 'Uračunali' su u to i stupanj slobode , i čistoću okoliša , ekonomiju ,..i mi među prvih dvadeset zemalja svijeta !? Naravno Ameri su negdje ispred nas , kao i mnogi iz Europe.
Mnoštvo naroda i zemalja Azije , Afrike… su po svemu tome u nepovoljnijem položaju.


Pa ni kataklizmičko proroštvo, koje sam prenio neki dan, nigdje po lošem ne spominje Hrvatsku. Po tom strašnom proroštvo 'Pet anđela ' , još je Europa i dobro prošla. Druge dijelove , bar tako skoro , ne želim prenositi, ni post i čitatelje i čitateljice, opterećivati s tim fragmentima. Tražim 'second opinion' , uspoređujem to proroštvo , to predviđanje, sa drugim tekstovima slične tematike.

A i po tim drugim predviđanjima ; Hrvatska se ne spominje u lošem kontekstu !
Postoje čak naznaka da ćemo biti napredni , uspješni …da će nam biti dobro u Lijepoj Našoj ! Ne donosi li to optimizam? Nije li to razlog da nam onda kroz crnilo vijesti iz Iraka i Izraela , bar malo zasja svjetlo i nada , i da kažemo ' Hvala Bože za sve to!' ?


Post je objavljen 29.01.2007. u 20:50 sati.