Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kamenizg

Marketing

Darovana računala učenicima Slave Raškaj

Image Hosted by ImageShack.us

Petnaest učenika Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj uspješno je završilo tečaj informatičkog znanja računalne radionice «Svi smo protiv» koje će učenicima pomoći u rehabilitaciji i socijalnoj komunikaciji. Prigodna svečanost dodijele uvjerenja i računala odvijala se u prostorima Računalne radionice «Svi smo protiv», Remetinečka 60. Svečanosti su prisustvovali: zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić, iz gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje pročelnica Ureda za osobe s invaliditetom Marija Mustać, ispred gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Vlado Korbar, zastupnica u skupštini Grada Zagreba Ljiljana Klašnja, Zagrebačku banku koja je darovala računala računalnoj radionici, a volonteri radionice su ih prilagodili, direktorica poslovnog sektora Ankica Barišić.
Ravnateljica centra «Slava Raškaj» prof. Slavica Jelić naglasila je da su polaznici tečaja bili učenici sa komunikacijskim teškoćama, posebnim potrebama, koji u osnovi imaju oštećenje sluha ili neke druge teškoće. Za prevladavanje komunikacijske barijere izuzetno je važno da učenici imaju u svojim rukama imaju jedno oruđe tj. računalo te da imaju znanje iz komunikacije putem računala. Na kraju je prof. Jelić poručila: «izvanredno je da su naši učenici bili angažirani kroz ovaj edukativni tečaj i to je potpuno u skladu s onim što promovira udruga «Svi smo protiv», a to je da smo svi protiv negativnog oblika ponašanja.»
Sedam najuspješnijih polaznika tečaja, od računalne radionice je dobilo na poklon sedam računala. Računala i uvjerenja o završenom tečaju učenicima Centra podijelila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić. Ona se prigodnim riječima obratila prisutnima i zahvalila se Udruzi na ovoj vrijednoj donaciji računala te je pozvala da još malo više koristi Grad Zagreb u svojim akcijama, a obećala je da će Grad uvijek izaći u susret hvale vrijednim akcijama koje Udruga radi isključivo na volonterskoj bazi.
Predsjednik Udruge Mladen Plazibat zahvalio se u ime volontera računalne radionice prisutnima te je naglasio da ovom donacijom brojka je dostigla 1100 doniranih računala, a ako Grad bude i dalje na ovako kvalitetan način pratio akcije Udruge, do kraja godine bi brojka mogla biti i 2000 darovanih računala.
Prigodno druženje prisutnih završilo je malim domjenkom, gdje su prisutni mogli probati slastice socijalne zadruge «Slatki izazov» koja djeluje u sklopu centra «Slava Raškaj».


Post je objavljen 29.01.2007. u 12:03 sati.