Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svestomladivole

Marketing

GOLUBS AND VIDEOTEKS

Iz tere eniting vors ten a pigens end video klubs ol over d vord?
Golub, što je na ovom svijetu uopće golub? i zašto je toliko gubavo golubasto kugav? koliko bogova je trebalo da stvori ovo biće neutažive kugavosti... Sjetimo li se bureka u siromašnim predrađima Europe? Nije da su golubinji bureci loši - jer su tada golubovi mrtvi, no ipak dok ga žvačemo ne smijemo misliti o živom životu tih alkemičara... Trebamo ih respektirati čak i onda dok se njihove žilice rastežu među našim zubićima koji ih razlažu na atome probavljive našim kiselinama. Photobucket - Video and Image Hosting Golubinje burekdžnice su veoma privlačne stranim posjetiocima, kao što su npr.: Kazahstanci, Slovaci, Grci i Slovenci, pa se toplo nadamo da će naših blaženih golubova i dalje biti i da će oni i dalje smrditi oko golubljih burekdžnica. Također se nadamo da će postati još malo bolesniji kako bi još slabije letjeli, te kako bi ih specijalisti za golub.bureke što lakše hvatali, kuhali i sjeckali, a nakraju ih zamatali u kore od onih bureka što su rabljeni. Sva sreća da postoji ta naša reciklaža. Photobucket - Video and Image Hosting. Žalosno je to što često uvozimo golublje meso, neimajući na umu bitnu činjenicu da ih i za izvoza imamo i više nego previše dovoljno. Tako nam proračun biva oštećen, no izvoz gotovog proizvoda golub.bureka porezom dovodi do jednog pristojnog ravnotežišta, ako ne i profita. Štetno je najčešće to što nam mnogi "upadaju" preko grane i za sitne novce kupuju bureke "na veliko", te ih švercaju na državnim pijacama ili saborskim zasjedanjima poslužuju na srebrnastim tanjurima. Najčešće se servira uz golubljev preljev koji se pravi mljevenjem mesa goluba dupljaša. Golub dupljaš (Columba oenas) je vrsta ptica iz porodice golupčarki. Sliči golubu grivnjašu, samo je nešto manji i nema bijeli ukras na vratu i krilima. Glava, vrat, gornji dio krila i doljni dio leđa su plave boje. Gornji dio leđa je smeđeplav, a prema guši prelazi u boju crnog vina. Doljni dio tijela mu je zagasitoplav. Velika letna pera u krilima su plava, kao i pera repa. Na krilima ima jednu prugu mrke boje.Photobucket - Video and Image Hosting Smatra se najukusnijim za prelijeve, ali i za samo meso u procesu proizvodnje golub.bureka. Osim ove vrste, koriste se i sve ostale vrste ove porodice ptica.
Golub - Burek je, inače, vrsta jela (pita) od razvučenog tijesta s preprženim mesom.
Sastojci:
1. tijesto za savijače
2. 60 dkg sočnoga golubljeg mesa od buta (može i miješano ptičije i mišije)
3. 4 glavice crvenoga luka
4. 20 dkg maslaca
5. sol
6. papar

Priprema: U tavici na masnoći lagano popržiti luk, posoliti, ohladiti, potom dodati meso, sol i papar, pa izmiješati. Tijesto narežite na veličinu pekača (tepsije). Pekač namastiti i prekriti jednom korom tijesta koja se začini rastopljenim maslacem, pa preko toga nova kora, tako da se stvori donja podloga. Zatim ravnomjerno stavite pripremljeni nadjev, pa opet kora tijesta pa nadjev i tako redom. Svaku koru polijte (poprskajte) rastopljenim maslacem. Na kraju se stavljaju dvije završne kore tijesta i svaka pomasti. Ispecite u pećnici.
Poticaj u ovoj grani gospodarstva, poljoprivrede i ornitologije najviši je za one poduzetnike koji se odluče za posebnu vrstu pružanja svojih i golubinjih usluga. Video-golub.burekdžnice je naziv za vrstu djelatnosti koja služi samo i samo za to da promovira posebnu granu umjetnosti koja se sastoji od hranjena, leženja i gledanja neodabranih video - uradaka. Photobucket - Video and Image Hosting Vrlo dobro poznati osjećaj zbunjivanja pri ulasku u videoteku i odabiru filma za gledanje brzinom munje nestaje, uz ugodan miris golubljeg mesa koje isparava iznad polica uredno složenih dvd, ili još bolje - vhs filmova.

Post je objavljen 28.01.2007. u 19:59 sati.