Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

NEDJELJA:BIBLIOTERAPIJA (terapija čitanjem i pisanjem)

28.01.2007.g.
TAKTILNA KOMUNIKACIJA,
TJELESNA INTELIGENCIJA
I DIO (nastavak)
TERAPIJE DODIROM



ENERGETSKO PUTOVANJE
KROZ ANATOMIJU
U SEDAM KORAKA

4.korak: Energetsko povezivanje

Trebamo povezati prvu čakru sa svih šest iznad nje.


Jedna ruka je još uvjek na prvoj čakri, drugu ruku stavite na tjeme i povežite prvu i sedmu čakru. Povežite svoju potrebu za drugima, te svoje znanje i svoju sposobnost da to ostvarite. Zatim stavite desnu ruku na čelo i povežite prvu i šestu čakru (čeonu, treće oko) da bi znali slušati svoj unutarnji glas (intuiciju) i da bi vaši uvidi bili realno utemeljeni. Iza toga povežite prvu i petu čakru, da bi se znali boriti za sebe i usudili tražiti ono što vam treba i pripada. Potom povežite prvu i četvrtu čakru (srčanu) da oživite samopoštovanje i samopouzdanje, jer su to uvjeti da budemo voljeni i sposobni voljeti na zdrav način. Povezivanje prve i treće čakre, najbolje osnažuje vaše emocije i ozdravlja sve vaše transpersonalne odnose.Uklanja neuroze i depresiju.I konačno, povezivanje prve i druge čakre vas ukorjenjuje u stvarnosti takvoj kakva jest i daje vam snagu u vašim svakodnevnim borbama.

Ove vježbe su dragocjene i mogu se primjenjivati svakodnevno, recimo prije spavanja, u vlastitom krevetu. Prva korist koju ćete osjetiti će biti zdravo i mirno spavanje sa obiljem lijepih snova. Intuicija koja se kroz ovakvo vježbanje budi i jača, može baš u snovima progovoriti. Ako imate neko izrazito bolno mjesto na tijelu, samo ga grijte vlastitim dlanovima dok bol ne oslabi ili potpuno ne nestane.

Slijedi:5. korak: Intertaktilnost


Dragi moji, opet imam dodatak na raspravu... to je nastavak na temu od utorka kad ste se svi svesrdno uključili...odnosi se na virtualni svijet i natječaje, cool liste i ostala rangiranja i vrednovanja u virtuali. Ovaj put sam se osvrnula na xportalov nagradni natječaj:

Nagradni natječaj samo na Xportalu!

Xportal.hr najavljuje nagradni natječaj u trajanju do 31.1.2007. Najbolje rangirani autor osvojit će proizvode ili usluge po vlasitoj želji u iznosu od 5500kn! Registrirajte se, postavite Xportal box ili link na radio reklamu / video reklamu na Vaš blog, i samo pišite. Posjetitelji će odlučiti tko zaslužuje nagradu! (više)

Slijedi moj članak uz napomenu da nisam aspirirala na nikakvu nagradu jer i nisam imala vremena redovito pisati, ali sam pratila natječaj i sve oko njega:

Autor: irida (O autoru)
Nagrade, pravila i propozicije
objavljeno 26.1.2007 9:51:03



Prisjećam se kako je Emily Bronte svoj rukopis poslala izdavaču potpisan muškim imenom. Rukopis je bio sjajan. Oduševljeni izdavač je pozvao autora na dogovor oko izdavanja rukopisa i kad se ona pojavila šokirano je izustio, pa vi ste žena...Prisjećam se i naše Marije Jurić Zagorke i njezinog novinarskog pera u vremenu koje joj nije bilo naklonjeno...

Prema natječajima imam podijeljena mišljenja. U bivšoj državi sam dva puta dobila državne (republičke) nagrade kao potuni anonimac i outsajder i oba puta se jako iznenadila. Pravila su bila stroga i propozicije jasno propisane. Danas su mnogi natječaji namješteni ili su nejasnih propozicija i maglovitih kriterija... Pratim kad stignem xportalov natječaj za najbolji tekst koji navodno sami čitatelji ocjenjuju i to bi trebalo osigurati nepristrani sud. Na stranu šta neki autor „može naručiti svoje čitatelje...? ) vidim da jedan autor napiše jedan članak (pošteno i solidno odrađen ), a neki drugi stavljaju i po četiri, pet članaka u jednom danu i na svima skupljaju glasove, što smatram nejednakom i nelojalnom utrkom...Mogućnosti bi trebale biti za sve iste. Jedan članak dnevno.... No, čini mi se da je to k'o i s dodjelom Oscara. Ta nagrada promovira samu filmsku industriju i zbog toga je i ustanovljena. Je li i ova nagrada samo promocija xportala? Ako i jest propozicije trebaju biti jasnije. Ako je kriterij hiperprodukcija (bez obzira na kvalitetu), onda me rezultati ne čude...

03 00 posjeta (24), komentara (2)

slažem se, i ja sam pisao članak u sličnom stilu, ali niš koristi...

nachtfresser, 27.1.2007 17:58:00

Na žalost, to što ovdje nisu jasno određena pravila i što sistem glasanja nije jasan baš nikome, uopće ne ide u prilog Xportalu. Jednostavna matematika od čistog zbrajanja plusova i oduzimanja minusa bi bila svima shvatljiva i tako bi čovjek mogao kontrolirati sebe, a i druge.
Ovako smo svi zbunjeni i pitamo se previše pitanja..

Trillian, 27.1.2007 18:58:00

Ocjene ovog članka

POZITIVNE OCJENE:

nachtfresser, cimi, Trillian,

NEGATIVNE OCJENE:

Napominjem da su ova dva komentara osvanula tek nakon moje potrage za mojim člankom koji nigdje nije bio vidljiv, što ilustriram mojom prepiskom s našom Trillian:


Draga Trillice!
Što se događa na xportalu?
Glas kod tvoga novog članka (asocijacije....) sam ostavila i ne vidi se, komentar također i ne vidi se...
Napisala sam novi članak: Nagrade, pravila i propozicije? Nema ga među objavljenim člancima, mada se kod mene na blogu u boxu desno, prikazuje kao objavljen i kad kliknem na njega otvara se kao objavljen, ali ga na xportalu lijevo gore nema na popisu novih članaka, a objavljen je jučer ujutro...pošto u njemu šibam po ovom natječaju možda sam kažnjena?
Pusaaaaaaaaaa!
Irida


Ne znam draga Irida što se to događa.
Pitala sma u onom chatu sa strane, pa ćemo vidjeti što će nam odgovoriti.
Nema šanse da je tvoj članak bio jučer objavljen, a da je prošao nezamjećen. Otvorila sam ga sada kod tebe u arhivi i piše da je otvaran 10 puta. Samo 10. Članak bi već samo po naslovu bio otvaran više puta, a da i ne pričamo o količini komentara koje bi sigurno bilo.
Jučer sam cijelo priejpodne stalno imala otvoren Xportal i nisam ga vidjela...a vidjela bih ga da je bio objavljen.
Vidjet ćemo, baš me zanima šta će odgovoriti..
Tebi velika pusa

Eto, hvala ti, provjerila sam, još uvjek nema mog komentara. A ni ocjene kod tvog članka....a moj članak se otvara samo iz boxa na mom blogu....još jednom hvala!
IRIDA

Ne znam draga Irida što se to događa.
Pitala sma u onom chatu sa strane, pa ćemo vidjeti što će nam odgovoriti.
Nema šanse da je tvoj članak bio jučer objavljen, a da je prošao nezamjećen. Otvorila sam ga sada kod tebe u arhivi i piše da je otvaran 10 puta. Samo 10. Članak bi već samo po naslovu bio otvaran više puta, a da i ne pričamo o količini komentara koje bi sigurno bilo.
Jučer sam cijelo priejpodne stalno imala otvoren Xportal i nisam ga vidjela...a vidjela bih ga da je bio objavljen.
Vidjet ćemo, baš me zanima šta će odgovoriti..
Tebi velika pusa

Hvala tebi draga Irida,
Cimi je odgovorio da je članak bio objavljen i vidljiv, ali samo kratko vrijeme jer su ga potisnuli s liste novi članci.
Nije mi baš jasno da ga ja ne bih vidjela ili ti i da tom brzinom može nestati....
a da ih upitaš mejlom ili tamo na chatu što se događa?

Znaš, ne da mi se s njima prepucavati, članak nije bio na listi objavljenih zbog toga jer prozivam taj njihov natječaj...bojali su se komentara...to je moje mišljenje, ali hvala ti na trudu...
Irida


Ne znam...stvarno se čudne stvari tamo događaju, a nije im baš na čast.
Možda se šta promjeni, jer ovako će previše ljudi otići.
Čak i meni je dosta toga tamo upitno, al moram završiti što sam započela.
Zbog sebe :)
Lijep pozdrav draga Irida :

Uključite se svojim komentarima, jer se spremam uskoro zapitati naše admine koji su kriteriji za formiranje cool i almost cool listi.......


Post je objavljen 27.01.2007. u 23:07 sati.