Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klasicnasb

Marketing

Božićna priredba

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Učenici Klasične gimnazije „Fra Marijan Lanosović“ iz Slavonskog Broda, u petak, 22. prosinca, svojim su profesionalnim nastupom s božićnim programom oduševili Brođane u prepunoj dvorani glazbene škole „Ivan Zajc“, pokazavši svoje umjeće kako u pjevanju tako i u glumi.
Sav trud, znanje, strpljenje i ljubav koju u njih ulažu njihovi profesori bila je vidljiva.
Spontane i jednostavne voditeljica, Iris Kebat i Anja Kamerer uz prigodne su božićne tekstove meditativno uvodile u svaku točku tog sadržajnog i svečanog programa. Nekoliko je učenika izvelo recitale u duhu Božića. Tamburaški orkestar pod vodstvom prof. Damira Butkovića i zbor gimnazije pod vodstvom Hrvoja Špicera zajedničkim su nastupom s nekoliko božićnih pjesama dočarali ugođaj Božića.
Vrhunac večeri bila je izvedba igrokaza „Božićna priča“ koju je s dvanaestak učenika dramske skupine škole pripremala njihova voditeljica, prof. Irena Krumes Šimunović. Scenografiju su radili učenici likovne skupine kao i drugi učenici u školi. Glazbu je napisao Domagoj Samardžić, a predstavljeno je kako otprilike danas funkcionira jedna suvremena obitelj s troje djece. Dok je otac prezaposlen majka je kod kuće uz TV sapunice. Kada se čini da nitko nikoga ne razumije i nema vremana za drugoga, najavom novoga člana u obitelj se vraća radost, mir, toplina, pažnja, razumijevanje i ljubav. Kako je radnja predstave popraćena s dosta humora publika ih je prekidala burnim pljeskom.
Pozdravnu riječ uputio je na kraju ravnatelj gimnazije, fra Mijo Hrman zaželivši svima radostan Božić i sretnu Novu godinu. Program je završen nastupom ovogodišnjih maturanata s pjesmom „Happy Christmas“. Cijeli su program osmislili učenici pod stručnim vodstvom prof. Krumes Šimunović. B.L.


Post je objavljen 23.01.2007. u 11:42 sati.