Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Haris Poppers i Tajni kanalizacijski odvod (8.Poglavlje)

"Dnevnik Matka M. Vurojssa"

Sutradan su naši junaci krenuli sa davno smišljenim planom. Svatko od njih je morao nabavitipo jednu vlas od osobe u koju se namjerava pretvoriti nakon što ispije višeliki koktel. Haris i Rom su Krajislava i Gojislava lupili lopatom po glavi i isčupali nekoliko dlaka, a Harmonija je uzea vlas sa plašta jedne klinke iz kuće Stanka Sluzavog. Našli su se u ženskom wc-u na drugome katu. Harisu i Romu je to bilo malo neugodno: "Nije li malo pre opasno biti ovdije usred bijela dana spravljajući zabranjeni koktel!?" upitali su, a Harmonija im odgovori: "Ovdije nitko ne dolazi zbog "Plačuće Mirte".".......................... Haris i Rom su blijedo gledali........................................................ "Koga!? Tko je Plačuća Mirta!?", kaže Haris, a u trenutku kada je to izgovorio iz zida izleti blijedo prozirno žensko tijelo! i zavikalo je: "JA SAM PLAČUĆA MIRTA!!!" Rom je opet napunio gaće, a ona nastavi: "Zašto me ne čudi da nitko ne zna za jadnu malu Plačuću Mirtu..." Haris joj se ispričao i brzo su se sprijateljili... Ne vidi se Duh baš svaki dan.
U veče, koktel je bio gotov. Harmonija ga je natočila u tri čaše, svaki je od njih ubacio tuđe dlake u čaše, promiješao i počeo piti. Prvi je svoje mišljenje rekao Rom: "Izbljuvati ću se..." i potrčao je u wc,a nakon njega i Harmonija. Jedino se Haris nije uspio dovući do wc školjke nego se grčio na podu, sve dok mu se tijelo nije preobrazilo u Gojislavovo. Ustao je i prvo pogledao u gaće... "AAA? ON JE ŽENSKO!?", zavukao je ruku unutra, malo propipao i shvatio je. Nije on žensko, samo se mora koristiti pincetom za određene stvari. Nakon toga iz wc-a je izašao Rom. Nisu mogli vjerovati svojim očima. Stvarno su bili u tuđim tijelima! Pozvali su Harmoniju da izađe, ali ona im je odvratila: "Bježite, ne trošite vrijeme! nisam se preobrazila!!! Obavite što morate!!!", te su Haris i Rom krenuli dalje. Došli su u odaje kuće Stanka Sluzavog i pronašli Dušana. On će ljutito: "Krajislave i Gojislave! Di ste bili do sad!?", a oni odvrate: "Prežderavali smo se...". Dušan odvrati: "Tipično za vas. Znate da je došlo do novog napada!? Samo Duplivinjak to se pokušava zataškati, kao i uvijek. Moj tata uvijek govori da je on najgora stvar što se dogodila ovoj školi!", a Haris u Gojislavovom tijelu uzvrati ljutiti: "U KRIVU SI!!!". Dušan je ostao zabezzeknut: "ŠTO SI REKAO!? ZAR SI ČUO DA JE NETKO JOŠ I GORI OD DUPLOGVINJAKA!?" a on će snuždeno: "...Pa... Haris Poppers...". Dušan se smirio. "Bravo Gojislave. Imaš pravo u potpunosti. Sveti Poppers. A učenici misle da je on nasljednik Sluzavoga.", kaže Dušan, a Rom ga priupita: "Onda sigurno znaš tko je naslijednik ako nije on...". "Nemam pojma. Rekao sam vam to još jučer. Ali znam jedno... prošlo je pedeset godina otkako je Odvod zadnji puta otvoren, i samo je pitanje vremena kada će mutikaša opet umrijeti. Ako se pita mene, nadam se da će to biti Harmonija Grudnjak...". Rom je skočio na noge, ali ga je Haris naglo povukao. Vidjli su da je koktel prestajao djelovati, pa su pobijegli glavom bez obzira. Dušan nije ni stigao skužiti o čemu se radi, a njih su dvoje već nestali.
kad su došli u wc, potražili su harmoniju, ali je iz wc-a izašla Plačuća Mirta i obratila im se: "Čekajte da je vidite... jako sexy..." Otvorili su vrata, kad ono, Harmonija je bila mačka... "Ona dlaka je bila mačja. Pogledajte na što ličim...", reče Harmonija tužno, a Haris joj odgovori sretno: "Imaš i rep!? Sada ti njime mogu začepiti neke od otvora kada počneš sa svojim glupostima...". Harmoniju su smjestili u ambulantu na tjedan dana. Taman vremena da iskašlje kuglice dlake.
Dok je Harmonija bila u bolnici, Haris i Rom su primjetilida je wc Plačuće Mirte poplavljen, te su otišli vidjeti što se događa. Došavši u wc, primjetili su već poznati prizor. Mirta plače, a voda curi na sve strane. Haris je na podu našao neku knjižicu, na čijim koricama su bila ugravirani inicijali i prezime: "M.M.Vurojss". Haris je tu knjižicu ponio u sobu. Tamo ju je otišao proučavati, ali su sve stranice bile prazne. Slučajno mu je kapnula tinta na jedan list, ali... za čuso, nestala je! Počeo je pisati: "Ja se zovem Haris Poppers." i stao je promatrati. Tinta je opet nestala, ali se ovoga puta nešto ispisalo: "Zdravo Harise, ja sam Matko Vurojss.". Haris se uživio! Počeo je odmah ispitivati: "Znaš li išta o tajnom kanalizacijskom odvodu!?", a dnevnik ispiše: "Da, ali ti ne mogu ništa reći..... Mogu ti pokazati. Vrati se samnom 50 godina unatrag!" Te se od jednom cijela prostorija izobličila oko Harisa i od jednom, on se našao u prošlosti prije 50 godina. Pred njim su odnosili neku lešinu. Matko Vurojss i Duplivinjak su pričali. Duplivinjak je rekao: "Da. Djevojčica je umrla u wc-u", i prije nego li je Haris išta uspio shvatiti, vratio se natrag u budućnost. Odmah je to morao reći Romu, ali dok je on pronašao Roma i vratio se u sobu, netko je napravio premetačinu i oteo taj dnevnik. Harisu više ništa nije bilo jasno, pa se odlučio pošteno zapiti i pokušati zaboraviti što se dogodilo. Sutradan je utakmica "šotošanka". Mora se pripremiti.


ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

Post je objavljen 22.01.2007. u 22:35 sati.