Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvshows

Marketing

¤ EPISODES #2 ¤



UPOZORENJE!
U postu možete naići na dosta spoilera!



1. 24 S06E04



Jučer se na male ekrane u Americi vratio jedan od najpoznatijih akcijskih junaka - Jack Bauer, sa svojom nevjerojatnom 6. sezonom.

I dok je Hrvatska u iščekivanju 5., Amerikanci već sada uživaju u novom danu, koji će, ako je vjerovati kritičarima, biti jednako dobar, ako ne i bolji od prošlog.

Nažalost, Fox je izgubio određen broj gledatelja, (no neznatan, jer su rejtinzi i dalje odlični) jer se tjedan dana prije premijere na internetu pojavio nekakav DVD sa prve četiri epizode te sa sneak peekom na petu. Započeo je masovan download, te su ljudi jednostavno tražili još, još i još. Meni nije bilo jasno zašto sve dok danas nisam pogledao ovu epizodu.

Amerika je već tjednima meta terorista koja svakim danom izvede nekakav samoubilački napad na javnim mjestima. U predsjedničkoj stolici ovaj put je Wayne Palmer, brat Davida, koji je na početku 5. dana ubijen. Jack Bauer bio je u zatočeništvu kineske vlade jer je još 4. dana ubio njihovog konzula, no Amerikanci ga uspijevaju vratiti, no samo da bi ga predali čovjeku koji navodno ima lokaciju teroriste koji je inicijator svih napada. Naravno, Jack uspijeva pobjeći te otkriva CTU-u kako je zapravo taj čovjek kojem su ga predali iza svih napada. Nakon nekoliko nesretnih događaja za CTU, saznaje se da Fayed, taj čovjek, zapravo ima atomsku bombu koju namjerava aktivirati. Tijekom živčanog sloma, što je posljedica jednoipogodišnjeg mučenja u Kini, Jack ne uspijeva spriječiti Fayeda da aktivira bombu - kao što možete vidjeti sa slike.

Ovo je definitivno jedan od velikih trenutaka u povijesti serije, jer naravno, Jack je ovaj put bio nemoćan. No, naravno, tek su četiri sata prošla, stoga mora biti još nečeg - još 5 takvih bombi.

Prve tri epizode bile su totalno proječne, nisu nudile ništa novo. No, mislim kako su one bile samo uvod u ovo, te da je sezona tek sad zapravo počela. Sad se i ja mogu pridužiti ljudima s interneta koji nikako ne mogu dočekati 5. epizodu!





2. ROME S02E01



Vjerujem da ste čuli za 'Rome' - najskuplju seriju svih vremena punu kontroverze te eksplicitnih scena seksa i nasilja.
Krenula je s emitiranjem još pred kraj 2005., te je fascinirala gledatelje HBO-a, stoga je dobila i drugu sezonu, koja je nažalost startala tek sada, te će ovo biti posljednja, što je naravno bilo i za očekivati. Prvo, HBO-u se nikako ne isplati trošiti tolike novce, a kao drugo - kabelske postaje? Sjetite se samo Dead Like me, ili nove žrtve - Huffa. Sve su te serije prerano otkazane.

Ja nisam morao kao i drugi dugo čekati na novu sezonu, jer sam seriju počeo pratiti tek prije par mjeseci, a završio sam gledanje prije neka 3 tjedna. Zadnja epizoda na neki je način bila predvidljiva, tj. znalo se da će Cezaru odzvoniti, no ipak je bila savršena u svim pogledima.

Ni sada nije drukčije. U premijeri druge sezone, epizodi koja traje gotovo puni sat, saznajemo što se događa sa Marc Anthonyem nakon što je Cezar ubijen. Servilija i njezini sluge ponosni su što su napravili dobar posao. S druge strane, Lucius Vorenus doživljava živčani slom nakon što mu se žena ubije jer je saznao za njeno vanbračno dijete. Tenzije i dalje rastu između Servilije i Atie...

To je ukratko sadržaj premijerne epizode, koja je zaključena upravo onako kako prava epizoda ovakve serije i treba završiti. Lucius Vorenus odlazi za Erastesom Fulmenom koji mu je uzeo djecu, te nakon što ulazi obliven krvlju njegovih sluga i robova u Erastesovu saunu, saznaje da su mu djeca silovana i bačena u rijeku. Tada Erastesu odsiječe glavu te mu je s ponosom pokazuje Rimljanima.

Iako je kratkog vijeka, ova će serija definitivno ostati svim gledateljima duboko u sjećanju, te je ovo pravi primjer kao jedna povijesna serija treba izgledati.




3. STARVEILLANCE S01E02



Nakratko ću samo spomenuti o čemu se radi u ovoj naizgled besmislenoj seriji:

Starveillance je kratki parody show s američke postaje E!, koja pomoću lutaka ismijava različite celebritye u raznim situacijama.
Tako smo naprimjer mogli vidjeti Vincea Vaughna i Jennifer Aniston u gostionici kako započinju i završavaju svoju vezu (razvodom, u gostionici!), zatim J.Lo kako odabire sastojke za svoj parfem, te tjera ljude da je snifaju itd. No, apsolutno najsmješnije je bilo kada Mischa Barton ulazi u bar nakon što je ubiju u OCu te se pridružuje opakim celebrityima koji nemaju posla već godinama.

Čisto sam iz znatiželje skinuo jednu epizodu, te me je stvarno ugodno iznenadila. Iako nisam celebrity freak, uvijek mi je zabavno gledati kako ih se ismijava. Nažalost, već će se u narednih nekoliko epizoda ispucati oni najbolji celebrityi te serija možda više i neće imati svoj čar.

No, dokle god ide, pratit ću je!

I, što mislite, tko je na slici?

Post je objavljen 16.01.2007. u 22:28 sati.