Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imotskakrajina

Marketing

Slobodan Stapić iz Zagvozda

Image Hosted by ImageShack.us
Slobodan pokazuje Titovu sliku

Iako je u Zagvozdu svakim danom sve manje stanovnika, ipak ima onih koji se vraćaju iz «bilog svita» proživjeti staračke, umirovljeničke dane, u rodnom kraju. Slobodan Stapić nakon nekoliko desetljeća tuđine, vratio se na rodno ognjište, izgradio novu kuću, i prima mirovinu u eurima. Ostatak obitelji još je u Njemačkoj, a on neopterećen egzistencijalnim pitanjima traži ljepotu u rodnom kršu. Još je za napomenuti da je Slobodan jedan od rijetkih, ako ne i jedini Imoćanin, koji u svom dnevnom boravku, na zidu drži sliku «druga Tita»!? Kako kaže; -«To je za inat svim velikim Hrvatima koji se busaju u prsa a pljačkaju vlastiti narod, …no pustimo politiku!».

Tek smo usput navrnuli u njegov dnevni boravak, među ostalim interesantno je kod Slobodana to što u svakom komadu kamena ili drveta pronađe neku povezu iz svog, nadasve burnog života. Prvo što nam je pokazao svog «Šaru», pasa u kamenu, zatim sove od borovih šišaka… Priznaje da pokoji komad drveta doradi, tek toliko da i drugi prepoznaju ono što on već u njima vidi. Zatim, nebrojeno, ptica, drvenih zmija, sotona Lucifer, a posebnu mjesto na polici Slobodanovih «umjetnina» zauzima iz krša istrgana drvena Španjolka. …

«Radio sam u Njemačkoj kao vozač, a nema vozača koji ne voli ženske! I ja sam jednom davno, volio jednu Španjolku. Sada sam je ponovno pronašao ukorijenjenu, sljubljenu sa zagvoškim kamenom». Kazuje nam Slobodan Stapić, i već danas traži nove poveze svoje životne priče i prirode u Zabiokovskom kršu.





Post je objavljen 12.01.2007. u 17:04 sati.