Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/terorijaiprasak

Marketing

Ukida se ministarstvo komparativne književnosti?

Doktor citostatike, profesor glasovnih promjena te ministar komparativne književnosti Onomato Pejić predstavio je danas plan razvoja komparativne književnosti u sljedećoj godini. Naime, vlada je ove godine izdvojila 10% više sredstava za komparativnu književnost čime će se uspjeti realizirati projekt «Recite da kompariranju književnosti». Projektom bi se omogućio književni komparator za jedan dio kućanstava. Kućanstva bi u parovima komparirala književnosti, a najbolje književnosti bi prolazile u dalje kompariranje. Svako kućanstvo komparirati će u jednom mjesecu samo dvije književnosti. U bubanj ulazi 300ak najrelevantnijih književnosti, svih prostornih i povijesnih epoha, među kojima ima nešto manje od 45,000 mogućih parova književnosti. Ministarstvo je pokrenulo nabavu 45,000 kućnih komparatora za provedbu projekta. Komparacije u višim krugovima natjecanja će vršiti kućanstva sa najviše primjeraka neprijavljenog oružja i pirotehničkih sredstava. Književnost koja pobijedi dobila bi svoje ministarstvo, tako što bi se ministarstvo komparativne književnosti preustrojilo u ministarstvo te književnosti.

Ministar komparativne književnosti je dodao: «Čemu iz godine u godinu komparirati književnosti i nepotrebno opterećivati državni proračun? Ovako ćemo razriješiti pitanje najbolje književnosti i neće biti potrebe za daljim izdvajanjima za komparativnu književnost».


Kao bomba je odjeknula vijest objavljena u nekoliko tabloida i na e-zinima radikalnih glasila da je nabavu književnih komparatora na natječaju dobila tvrtka "Vrlo je izgledno da Krš, Činč, kao i Idol mladih sviraju, a Pavle Ćosić, Ivan Tobić, a moguće i Boris Strarešina čitaju u Zagrebu u ožujku mjesecu d.o.o" čiji je suvlasnik sin ministra Onomatopejića. Da li će naznake afere zaustaviti ovaj projekt i da li ćemo u 2008. ući s ministarstvom komparativne književnosti, pitanje je. Za sada se čekaju očitovanja ministra Onomatopejića i vlasnika tvrtke: "Vrlo je izgledno da Krš, Činč, kao i Idol mladih sviraju, a Pavle Ćosić, Ivan Tobić, a moguće i Boris Starešina čitaju u Zagrebu u ožujku mjesecu d.o.o". Istina će se, kao i uvijek, pokazati, a pravda biti zadovoljena u službi dobrobiti svih bića i nebića u svemiru.



Post je objavljen 11.01.2007. u 14:41 sati.