Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tajnepasa

Marketing

ZAPADNO ŠKOTSKI BIJELI TERIJER (WESTY)

Westy-i su srdačni psi,vole ljude i ostale pse,energični su,prije svega tvrdoglavi,obožavaju svoga gazdu,uzvraćaju mu deset puta više ljubavi nego što primaju ( iako primaju maximalnu količinu ljubavi svoga gospodara ).Zapadno škotski bijeli terijer je izuzetno umiljat,veseo i očaravajući pas.Svaka tri mjeseca treba mu skratit dlaku.Westy dolazi samo u bijeloj boji.Bijela boja kod pasa popularna,jer simbolizira sreću ili samo čistoću.Ipak,ovi terijeri ćesto pate od kožnih alergija i mogu biti razdražljivi.Očekivana životna dob je 14 godina.

Veličina:
Visok je oko 28 cm, a težak oko 7,5 kg.

Njega:
Ovaj terijer mora imati tvrdu dlaku, tako da ga ne smijete previše često prati, kako ne bi postao mekan. Ako se pas i uprljao igrajući se vani, najbolje je ostaviti ga da se posuši, a zatim dobro iščetkati prljavštinu. Dlaku morate iščupkati rukom ili otrimati dva do tri puta godišnje. Psi namijenjeni izložbama zahtijevaju i veću njegu.

Odgoj:
Iskrenost i vesela narav ovog psa ne bi smjela biti opravdanje da radi što god mu se prohtije. Ponekad ga treba i kazniti. Ovi terijeri znaju biti uporno zločesti, tako da morate ostati dosljedni i nikako im popustiti.

Socijalno ponašanje:
Ovi terijeri dobro se slažu s drugim psima i izvrsni su partneri u dječjoj igri, jer mogu podnijeti i grubu igru. Pokušajte ga naviknuti na mačke i druge kućne životinje dok je još mlad, kako ih kasnije ne bi naganjao. Poneki primjerci ove pasmine znaju se ponašati dosta dominantno prema drugim psima, ali to najviše ovisi o njihovom ranom socijalnom odgoju.


Vježbanje:
Zapadnoskotski bijeli terijeri obožavaju igre loptom, jurcanje i skakutanje. Potrebno im je puno kretanja, pa im to nipošto nemojte uskratiti. Vole kopati, a neki od njih i odlutati, tako da vaš vrt mora biti jako dobro ograđen.








Post je objavljen 09.01.2007. u 13:34 sati.