Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

KARIKA KOJA NEDOSTAJE

Viduka za europski Dinamo

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Australskom napadaču na ljeto istječe ugovor s Borom. Zainteresiranih je klubova mnogo, a i Dinamo je jedan od njih. Osim s plaćom na europskoj razini, modri bi igrali i na sentiment.

Čini se da je Dinamo ipak zagrizao za Marka Viduku. U prvom trenutku je to izgledalo kao utopija, no u Maksimiru se nešto definitivno kuha. Australskom centarforu na ljeto istječe ugovor s Middlesbroughom i u potrazi je za novim klubom.
31-godišnji Australac je i prva Mamićeva meta u građenju europskog Dinama. Riječ je o odličnom napadaču, prepunom iskustva iz najjačih liga (osam i pol sezona već igra u inozemstvu), bez reprezentativnih obveza i sa suprugom Zagrepčankom.
Interes za Viduku je, međutim, vrlo velik, na meti je uglednih europskih klubova. Pa što mu to Dinamo može ponuditi? Zagrepčani bi, osim s plaćom na europskoj razini, u ovom poslu igrali i na sentiment.
Povratak supruge Ivane obitelji uz koju je jako vezana te približavanje Marka brojnim zagrebačkim prijateljima. Jedan od najboljih je i Goran Jurić."Kad bi me Mark pitao za savjet, sugerirao bih da Dinamov poziv shvati vrlo ozbiljno. Jer, Dinamo je za mene oduvijek bio veliki klub, a u posljednje vrijeme uočio sam mnogo pozitivnih stvari u Maksimiru. Osjećam da se stvara nešto veliko, kao što je to bilo krajem devedesetih", rekao je Jurić za Večernjak.
U izgradnji europski moćnog sastava Mamiću nedostaje veliko igračko ime. Kao što je u Canjugino vrijeme bio Robert Prosinečki. Viduka bi mogao biti upravo ono što modri traže. S njim bi se već moglo razmišljati o uspjehu u Europi.
Uspije li Dinamo ostvariti taj transfer, bio bi to posao stoljeća. Viduka je igrač za kojega bi svatko stavio ruku u vatru da bi bio pojačanje. U 31. godini je jedan od najboljih napadača Premiershipa i zatrpan je ponudama. No, u Maksimiru se nadaju čudu...


LUCKASTI PROFESOR

Otpisani Nowotny, Agić i Cvitanović

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Kraj jedne neslavne epizode - Jens Nowotny

Već prvog dana priprema Ivanković se počeo rješavati viška. Najskupljeg igrača prekrižio je jer mora na još jednu operaciju. Svoj trojici Dinamo će pomoći potražiti novi klub.

Beskompromisno je krenuo profesor Branko Ivanković. U prvih sto dana svoje vladavine izlazna je vrata pokazao dvojici najskupljih igrača.
Anderson Costa odbačen je još pri kraju jesenske polusezone, a prvog dana priprema za proljetni nastavak cipelu je dobio i Jens Nowotny.
Njemački reprezentativac, prema trenerovim riječima, mora na još jednu operaciju koljena, a već na jesen pokazalo se da nespreman ne može igrati niti u HNL-u, a kamoli u Europi. Novi klub morat će potražiti i Mario Cvitanović te Jasmin Agić.
Obojica su prošlo ljeto vraćeni iz inozemstva (Belgija, odnosno Koreja), ali nisu opravdali očekivanja. Agić je cijelu jesen bio u 'potrazi za izgubljenim vremenom', dok su Cvitanovićevi kiksevi na stoperskom mjestu bili redovita pojava.
Anderson, Nowotny, Agić, Cvitanović - sve su to igrači koje je doveo Zdravko Mamić...
Dan ranije javnosti je predstavljena svježa krv - Schildenfeld, Pokrivač, Jertec, Tadić, Sammir i junior Lovren odradili su zajedničko fotografiranje i krenuli u borbu za pozicije u prvoj momčadi.
Dinamo će se do 13. siječnja pripremati u Zagrebu, zatim putuje u Hercegovinu.

Post je objavljen 08.01.2007. u 14:40 sati.