Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pricapricisad

Marketing

Prve fotke Corse OPC!


Corsa OPC


Nakon uspješnog tržišnog predstavljanja četvrte generacije svojeg najprodavanijeg modela, Opel je lansirao sportsku verziju Corse. Model OPC najbolja je ilustracija Corsinog dinamičnog karaktera - 1,6-litarski turbo motor sa 192 KS omogućuje da ova kompaktna verzija s trima vratima ubrza do stotke za 7,2 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 225 km/h. Okretni moment od 230 Nm, koji se korištenjem overboosta privremeno može povećati na 260 Nm, prenosi se na prednju osovinu standardnim sustavom sa šest stupnjeva prijenosa. Prema tvrdnjama proizvođača, Corsa OPC troši 7,9 litara na 100 km, što je umjereno u ovoj klasi vozila, ako se uzmu u obzir performanse.

Vanjski izgled Corse također odražava čisti sportski duh. Krovni spojler kao i snažni prednji i stražnji branici s prepoznatljivim otvorima za zrak čine OPC privlačnim svakom oku. Elementi poput zatamnjenog raspršivača s integriranom trokutastom ispušnom cijevi smještenom centralno te posebno dizajniranih vanjskih retrovizora samo su neki od primjera koliko je pažnje posvećeno detaljima pri osmišljavanju modela.


Corsa OPC


Sportski duh dominira i kabinom Corse OPC. Pored kvaka karakterističnih za liniju OPC, posebnu pažnju privlače instrumenti obrubljeni kromiranom trakom s crvenim pokazivačima, plavo obrubljeni otvori za zrak te sportski upravljač presvučen kožom. Dojmljiva su i nova sportska sjedala Recaro s integriranim naslonima za glavu. Predstavljanjem Corse OPC, Opel proširuje svoju liniju OPC na pet modela. Na samom vrhu ponude je Vectra OPC sa 280 KS, dostupna kao limuzina ili karavan, a slijede je Zafira, Astra i Meriva.

Novi Opelov sportski kompakt imat će svoju svjetsku premijeru početkom ožujka na Ženevskom sajmu automobila, nakon čega će uslijediti i izlazak na tržište.


Post je objavljen 05.01.2007. u 09:48 sati.