Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marcoriddle

Marketing

Pisma iz Hogwartsa

Ta tjeskoba, da jedan dio mene možda ne pripada meni, kao da je zapalila vatru ljutnje u meni. No negdje, duboko, znao sam da to i nemože biti istina, zar ne? Iako smo isti, ja nisam kao on.
"Ne znam što da učinim. No Red će znati, kako ukloniti horkruks bez da te povrijedimo. Ostat ćeš isti..naravno, ako je istina.." mrmljao je Harry ali ga nisam slušao. Moj tupi pogled preletjeo je prostorijom: zašto bi Tom odjednom tako htjeo da ga nasljedim? Zvjezdani rulet? Time me ucijenjuje. AKo dođem do smrtonoša, prestat će. Ali tada me moža ubiju, kako bi horkruks mogao bez smetnji nastaviti Tomov posao. Ili, žele da dođem, kako bi taj dio duše potpuno obvio moj dio duše i vladao nadamnom? Kakve planove ima ovaj put?
"Harry...otkada to naslučuješ?"
"Dumbledore mi je pokazao i rekao većinu stvari, a Crvorep je potvrdio da je mogu'e da je Voldemort horkruks spremio u nekoga njemu bliskog..."
"Bliskog? O, divna gesta od njega!" rekoh.
Harry me zamolio da mu pomognem pronaći ostale horkrukse da ih uništi- samo trebam razmisliti gdje bih ih ja sakrio i evo mjesta gdje bi i Tom. No, dok god postoji mogućnost da je sakrio jedan dio duše u meni ne mogu sad pomagati Potteru u njegovoj časnoj zadaći.

Poslao sam pismo Noarh ali zbog sigurnosti koristili smo tajna imena.
Više nisam u bezjačkom svijetu-znam da time mnogo riskiram, a i ovim pismom. Rekla si u prošlom pismu da je Nevill uzeo vrećicu sa kamenčićima Franku,znaš li možda i njihovo značenje? Zašto su aurori onako poludjeli zbog toga? Je li zvjezdani rulet prestao?
I, mislim da je to sada najpametnije, predat ću se smrtonošama.


Iste večeri dobio sam odgovor. Primio sam Gfiwu i praktički joj otrgnuo pismo iz ruku. Ljuto je odletjela natrag u staru krletku.
Ja sam, Dante. Noarh ti ne može odgovoriti, u sv.Mungu je.. da, rulet se nastavio, ali je znatno manje žrtava. Noarh je pogođena, kao i još 11 učenika.Zato je i u sv.Mungu. Ali imam osjećaj da će se brzo izvući, ako si čitao Dnevni Prorok znaš da su našli lijek. Noarh mi je još otprije sve ispričala, tako da znam o čemu se radi. Ti se namjeravaš predati smrtonosama?? Jesi pri sebi? Sigurno misliš pristati na ucijenu, ali ako odeš na njihovu stranu...Znaš, moždsa se radi o klopci. Zašto misliš da im možeš vjerovati?
p.s. Kamenčići su kod Nevilla, ali ni on nema pojma čemu služe.
Dante


Nisam mogao vjerovati. Noarh!Pitam se da li je dobro, kako ce to zavrsiti.. Lijek barem imaju. Što ako zatvore škou? Uzeo sam crveno pero s poda i napisao:
Sigurno je ludnica u školi. Žao mi je zbog Noarh.
Smrtonoše me vjerovatno neće ubiti jer je u meni možda mali dio Voldemortove duše koja ga drži na životu. Ja sam mu jedina šansa za besmrtnost.Naravno da je sve riskantno. Ako u tom...okruženju pobijedi njegova duša...Ali to se neće dogoditi.Ne znam zašto žele da im se predam, ne znam da li će onda uistinu zaustaviti rulet, ali moram probati, zar ne?

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 28.12.2006. u 19:32 sati.