Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/photopublika

Marketing

s druge strane normale - puklo me malo danas

UPOZORENJE: ovaj post je neosjećajan, bez neke patetike, uvredljiv i možda na momente vulgaran, Hvala na razumijevanju.

209

Počeli su klasični izbori za osobe i ne osobe godine. Po meni je to jedna najobičnija bljezgarija, ali ove godine mi se omaklo jedno pitanje. Negdje sam ulovio (mislim na 101) da je osobu godine predložena – nominirana Ana Rukavina: OK svi znamo kaj je bilo s njom i kako je izgubila svoju borbu.
No zašto je nama uopće potrebna Ana??
Zašto naša ova jadna država nema fonde za sve naše Ane? Zar je takav problem oformiti takav fond, staviti ga u sistem poreznih olakšica i na tak način ga puniti? Koliko se još Ana krije među nama? Koliko? Ana je možda bila priveligirana jer je radila u medijima pa je mogla izaći iz anonimnosti, a što je s drugima? Što je s njihovom željom za životom? Zar smo toliko otupjeli da ne možemo sami pokrenuti s nekim građanskim pristupima i akcijama malo ovu učmalost? Premijer nam prodaje maglu kada ga se pita za nestalih 6 miliona dolara iz splitskog škvera, a mi se nismo u stanju upitati koliko je to Anih života? Zašto moramo iz svog džepa plaćati razmiravanje domovine naše? Zar nam T-com nije mogao pokloniti te nofce, a puku pustiti priliku da kaže koju svim onim osobama koje su se tamo javljale na telefone?

173


I za kraj koliko je vas u nedjelju išlo u shoping? Koliko? Zar niste mogli obaviti shoping u subotu ili tokom tjedna? Koji vam je izgovor? Da ste bili na sljaki? Pa zar ti trgovački centri nisu radili duže cijeli tjedan? Ili smo jednostavno postali ofce isprane sive mase te nam je smisao života promašen ako svaki dan ne odemo u dučan kupiti nešto? Ili da su trgovci gradjani treceg reda pa i kao takvi ne zaslužuju blagdane....

159


Post je objavljen 26.12.2006. u 19:53 sati.