Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vstsi

Marketing

Privremeno prošireno Stručno vijeće i ostale idiotarije

Dakle, kao što je već Mušketir spomenuo kroz komentare, privremeni dekan umjesto da napokon oformi pravo Stručno vijeće u kojem bi sjedili profesori koji su stalni zaposlenici na ovoj ustanovi i predstavnici studenata, odlučio je kupovati vrijeme i dalje na način da je osnovao prošireno privremeno Stručno vijeće - što zvuči zaista smiješno, odnosno u ovoj situaciji žalosno. Taj termin proširenog privremenog Stručnog vijeća je upitan sa zakonske strane jer je sad zaista ponašanje vodstva prešlo svaku granicu. Izmišljotine se gomilaju iz dana u dan. U privremeno - nelegalno - Stručno vijeće ukomponirana su još tri asistenta (po jedan sa svakog odjela) i tri studenta (također po jedan sa svakog odjela). 90% tih članova nemaju imaju izbor u zvanje niti su stalno zaposleni. Jedna od osoba, poznata sudionicima sastanka, nema čak niti ugovor o radu odnosno NIKAKAV dokument koji ju vezuje uz Veleučilište. Jednako tako su vaši roditelji mogli sjesti u to privremeno prošireno Stručno vijeće. Vjerujem da znaju više od onih koji tamo sjede.

Sjednica proširenog privremenog Stručnog vijeća trajala je više od dva sata no nemojte niti pomišljati da se razgovaralo o bitnim stvarima. Pretresale su se kojekakve sitnice, logo Veleučilišta i sl. jer je to od krucijalne važnosti u ovom trenutku.rolleyes

Znači, nastavlja se sa samovoljom vodstva, unatoč jasnoj direktivi iz Ministarstva da se oformi Stručno vijeće bez izmišljenih naziva, osoba, titula i sl.

Napomena:

Predavanja iz kolegija Inovacije i tehnološke strategije održava Mili Razović eek. Taj čovjek je tek nedavno doktorirao iz područja koje nema nikakve veze s tematikom iz toga kolegija i nema nikakav izbor, a to znači DA NE SMIJE DRŽATI PREDAVANJA.

To što se dešava u Veleučilištu neviđena je praksa u nas. Dovode se i povjerava se nastava osobama koje nemaju kompetencije ni formalne ni stvarne, dakle sve suprotno Zakonu.
Sukladno tome, prof. Ratko Dobre će putem upravnoga postupka, zatražiti da se studentima poništi odslušanost toga kolegija kao i položeni ispiti koji su položeni kod toga nastavnika iz toga kolegija. Student, temeljem Zakona isti ispit može polagati na drugom visokom učilištu, ali kako se taj kolegij u nas predaje samo u Veleučilištu u Šibeniku, znači da taj kolegij, dok je u studijskom programu, kolegij može predavati i studente ispitivati samo prof. Ratko Dobre.

Još jedan u nizu primjera je i Zlatko Ćesić a dokaz tome možete vidjeti ovdje gdje pod točkom 9 piše:
"Dr. sc. Zlatko Ćesić, ne ispunjava propisane uvjete za izbor u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika i uvjete Rektorskog zbora za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta." (Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad. god. 2005/2006)

A na Veleučilištu ispunjava uvjete? Baš divno. Božić je, poklone očito dijeli i Veleučilište... Treba vam diploma a tek ste upisali studij? Pa zatražite kod privremenog dekana!


Post je objavljen 21.12.2006. u 00:02 sati.