Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/photopublika

Marketing

s druge strane normale - plivin kalendar


213

Fascinatno mi je, kako se može velikim i močnim firmama pod krinkom nečeg specifičnog podvaliti slabo izvedena ideja ili kopije nećega, pod krinkom da je to nešto to, što će ih još više uzdići kao firmu koja je i dizajnerski i vizualno „osviještena“.
Dakle radi se o kalendaru „Plive“ koji je neki dan osvanuo u jutarnjem listu. Naime, po meni koji nisam neka faca, ali si dajem za pravo da kritiziram, dotični kalendar je dobra ideja ali loše realizirana. Sviđa mi se prije svega, i to zato jer se rijetko viđa, što su navedeni svi svjetski dani (štednje, tumora, gladi, holokausta, rata, siromaštva, propalih kockara, …).
No sama premisa kalendara da prati sretne dane je ok, ali je odmah na početku napravljena diletantska greška. Tko će dakle trčati u dučan i već odmah radi siječnja kupovati srebrnu ili bijelu olovku ili neko pisalo, da može po predivno tamno plavoj podlozi raditi zabilješke?? Kome treba uz veljaču engleska parola? Zar je teško nači neku prigodnu domaću rvacku poruku o ljubavi i potrebu prema istoj? Onda dođe svibanj i hrpa recepeta za juhe. Koja je svrha istih? Možda naznaka da će se u svibnju spojiti Pliva i Podravka? I zašto nisu te juhe raspoređene kroz cijelu godinu? Onda srpanj, jeli to neki novi mjesec sreće ili.. ?
Kaže u listopadu, da skinemo kalendarček s zida i damo ga klincima, da spoje brojeve s linijama, i onda opet problem s početka s bojama, opet trčanje u dućan i kupovanje neke srebrne ili bijele olovke da se vidi trag isti….
I još za kraj vrli dizajneru ili što si već… na tamno plavoj, ljubičastoj podlozi se jako slabo vidi oznaka datuma i dana u crnoj boji, isto kao i bijela oznaka dana i datuma na žutoj ili nekoj svijetloj podlozi… pokoji probni otisak vam ne bi naškodio, a i za pretpostaviti je ne bi odnio preveliki dio naplaćenog…
I da vi iz Plive, nije baš svaka ideja dobra, ma koliko lucidno izgledala, ako na kraju ima nekoliko sitnih, ali iritirajućih diletantskih pogrešaka…

214

Post je objavljen 20.12.2006. u 18:19 sati.