Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Što je to Sanader sakrio od naroda?

Dragutin Lesar pojasnio je zbrku koja je nastala oko proglašenja ZERP-a. Cijeli tekst možete pročitati na POLLitika.com, a ja ovdje prenosim samo zaključak koji pojašnjava što se zapravo dešava.

U međuvremenu i Italija i Slovenija donose jednostrane odluke o proglašenju „svojih“ zaštičenih pojaseva ali u njih ne uključuju i ribarenje u Jadranu. Italija je proglasila samo „ekološki“ a Slovenija samo „zaštićeni“ pojas.

I u čemu je sada problem? Ima li Hrvatska pravo na ZERP? Ima!!! Bolje rečeno IMALA je pravo. Po svim međunarodnima pravima imali smo pravo proglasiti i ZERP i Isključivi gospodarski pojas. IMALI smo pravo sve do trenutka potpisivanje one nesretne „bilješke“ Hidajeta Biščevića u Bruxellesu u lipnju 2004. godine. Tom bilješkom OBEĆALI smo. OBVEZALI smo se da ZERP nećemo proglašavati za članice EU. I u tome je osnovni problem: Europa nam jednostavno poručuje da obećanja moramo izvršavati bez obzira dali su ona data u sporazumima, ugovorima ili bilješkama.

Ovo obećanje Sanader je dao bez znanja Sabora i hrvatske javnosti. Jednom sam već predložio da mu oduzmemo putovnicu. Sada predlažem da našim diplomatima oduzmemo olovke a da s njima po svijetu putuju i javni bilježnici. Kada god odu van, potpišu neko...


Post je objavljen 09.12.2006. u 19:39 sati.