Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rant

Marketing

Učim zbrajati

Na webu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kaže da u Hrvatskoj postoji:

930 osnovnih škola (popis možete pronaći ovdje)
445 srednjih škola (popis možete pronaći ovdje)
109 visokih učilišta



Neću se pretvarati da sam sposobna pretpostaviti točno koliko ljudi u njima radi. Recimo, for argument's sake, da ih je u prosjeku 20 po školi, i 60 po faksu. To bi mi dalo 27 500 zaposlenika u osnovnim i srednjim školama i 5580 za visoke škole. Dakle, zajebancije radi, mogla bih reći da su tu radi o 33 080 ljudi.

A vjerojatno ih ima više.

Jednim jednostavnim guglanjem od pet minuta, uspjela sam locirati ravno 5 sindikata:



A vjerojatno ih ima više.

I kad, gledajući Dnevnik čujem da ovi nisu zadovoljni potpisanim ugovorom, da oni optužuje ove (ili neke treće) da su lažirali neku peticiju, i priča ide dalje, ja ostajem zbunjena. Sindikatima? Ne. Nezadovoljnicima? Ne.

Samo činjenicom da živim u zemlji gdje si (najmanje?) trideset i tri tisuće i osamdeset visoko obrazovanih pojedinaca nije u stanju izabrati, u (najmanje) 5 različtih sindikata, dovoljno dobre predstavnike koji će raditi u njihovu korist i osigurati im minimalne uvjete za normalan život i rad. Jer ako to nije u stanju napravit visoko obrazovani dio hrvatskog življa, kako u kurac da očekujem da to bude, na recimo parlamentarnim izborima, ostatak Hrvatske?!

(A da pritom isti ti visoko obrazovani trebaju i moju i vašu djecu naučiti kako ti isti izbori funkcioniraju, tu neću ni ići. Nemam snage danas.)

Post je objavljen 07.12.2006. u 11:55 sati.