Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blato1

Marketing

SPEKTAKL U PRIMOŠTENU

A di su sad Schlimann, Evans, Wace, Carter i teta Pinterovićka?

Dana 03. prosinca 2006. (nedjelja), koji će u Primoštenu ali i u cijelom svijetu odjeknuti poput primoštenske vatrogasne sirene i ostati u povijesti zapamćen kao Dan primoštenske reformacije, dogodilo se nešto nevjerojatno i dosada neviđeno.
Pod pokroviteljstvom primoštenske ispostave Matice Hrvatske i primoštenskih vatrogasaca i uz punu potporu prisidnika povijesti i službenog Imama zadarskog sveučilišta, održala se do sada nezapamćena arheološka izložba. Student zadarskog sveučilišta, mladi i vrckasti arheolog i povjesničar srušio je sve rekorde i pobrao same ovacije publike. Naime, dugogodišnjim sakupljanjem arheoloških otpadaka iz primoštenskog kraja, iz svog rodnog zavičaja i neviđenih vinograda, grad se izdigao među top 10 najatraktivnijih i najposjećenijih mjesta na svijetu. Zahvaljujući studentu Ivanu Huljevu koji je ostatke "zuba vremena" marljivo i vješto prikupljao u svojoj staroj karijoli i čuvao od lupeža u prostorijama propalih poduzeća, mi danas imamo ono o čemu drugi mogu samo sanjati. Ti nalazi predstavljeni na izložbi božje su čudo, nedefinirani ni vremenski ni podrijetlom predstavljaju živi misterij koji ne ostavlja ravne ni učenjake ni laike.
Brojne teorije pale su u vodu. Ma što su samo mislili onaj ludi Schlimann i ekipa, ma što se ono predavalo na svjetski poznatim sveučilištima.
Odaziv je bio najveći dosada, no, kako izvori kažu zbog malog kapaciteta prostorije od svega 4m četvorna pozvan je samo onaj najuži krug istaknutih građana (pop, smećar i lokalni pijanac).
Akter ovog djela više je nego zadovoljan i izjavio je da unatoč otmice bicikle ostaje vjeran institucijama koje treba da rade svoj posao i kazao je ovako: "Možete mi uzet sve, al Maticu mi ne dirajte".
njami Bile su to čvrste riječi hrvatskog Indiane Jonesa nakon čega je uslijedila zakuska!!

Post je objavljen 05.12.2006. u 12:40 sati.