Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zagvozdjani

Marketing

Lovac Ivica Buljubašić

Ivica Buljubašić Lovac
Tko je danas najaktivniji Zagvožđanin, kad je u pitanju angažiranje u općem radu na dobrobit mjesta, a da za taj rad ne prima naknadu- odgovor je Ivica Buljubašić nazvan Lovac. Ivica je zaslužan za pokretanje svih zagvoških dragovoljnih društava, planinarskog, vatrogasnog, nekad sportskog, i lovačkog društva "Zec" koje je jedno od najboljih lovačkih društava na području Zagore. Baš zbog velikog zauzimanja u radu lovačkog društva Ivica je i dobio nadimak Lovac. Nebrojeno je puta otišao u vrleti Biokova noseći na svojim leđima sol za divljač. Organizirao i radio na uređenju lovišta. Veliki je to posao u kojem su i drugi zagvoški lovci učestovali, ali svi će se složiti da nitko tako predano i sustavno nije radio kao Ivica. Četrdeset godina rada u lovištu dovoljno je za pristojnu mirovinu koju Ivica naravno nije dobio zbog rada u lovistu, nego radeći u inozemstvu, i u tvornici Biokovka Zagvozd.
Ivicina trofejna soba

Lijepo je danas ući u njegovu trofejnu sobu i pogledati brojne lovačke trofejne preparirane primjerke divljači. Svaki od njih dio su mog života, kazati će- koji neizbrisivo vraća sjećanje na sve što sam u životu radio kud sam odlazio i uvjek se sretan vraćao svom domu, svojoj obitelji.
Najdraži mu je trofej divojarac od 121 poena, koji je na žalost malo oštećen u požaru svoje kuće prije dvadesetak godina. O svom lovačkom životu uskoro namjerava objaviti knjigu.
Zaželjeli smo mu mnogo sreće, i zahvalili za sve dobro što je učinio za naš Zagvozd.

Post je objavljen 02.12.2006. u 07:39 sati.