Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/derzafanistori

Marketing

"I might be back"

Spletom kozmičkih okolnosti te mistike uobičajene voljenom HTV-u u utorak 28.11.2006. bili smo počašćeni super filmom i to ne u neko suludo vrijeme uobičajeno za sve što vrijedi gledanja nego....drumroll... u prime-time terminu!

Jupi!


Šesti dan, jedan od mojih najdražih filmova.

Naravno, ukusi su različiti i netko možda misli da je to još jedno komercijalno sranje kojim je sused Arnie pokušao umanjiti snagu typecastinga, ali ne bih se s time složila. Ustvari, sa Švarcijem ili bez, ovaj film mi je odličan i sad ću to malo razložiti.

Priča:
ovo jedan od rijetkih esefičnih filmova u kojem osnovu i nije tako teško zamisliti. Štoviše, u svjetlu događanja i znanstvenih otkrića oko kloniranja jedino što je nevjerovatno povjerovati je uzgajanje "blankova", odnosno odraslih (?!) jedinki koje se naknadno implantiraju korisničkim DNA (?!?!). Sve neugodancije s legitimitetom te pravne i zakonske zavrzlame vrlo vjerno dočaravaju ono što bi se stvarno dogodilo s klonovima - ne bi smjeli imati nikakva prava niti vlasništva i kvit.

Švarci:
iako glumi kao drvo drveno to ustvari za uloge koje bira i nije loše. Jednostavno postoji veliko preklapanje - i njegovi su likovi drvo drveno i čisto u redu tak izgledaju...jednostavan primjer ili dva su Total Recall, Kindergarden Cop ili Junior.

Supporti:
sporedne uloge/likovi je jako glup naziv i mi bi ustvari trebali bi prevesti ovaj engleski termin i razmišljati o sporednima kao o PODRŽAVAJUĆIM ulogama/likovima jer je to upravo ono što jesu...oni podržavaju i podpomažu glavnim odnosno VODEĆIM likovima/ulogama da koturaju radnju.
U ovom slučaju to je još važnije nego inače jer ovdje je u podržavajućoj ulozi jedan od TRI KRALJA PODRŽAVAJUĆIH ULOGA - Michael Rapaport (ostali kraljevi su Michael Cudlitz i Chris Cooper). I uobičajeno je sjajan u podržavanju.

Neprijatelj broj 1:
Ili archnemesis..he he... je fantastični Tony Goldwyn koji je sjajan glumac, a uz to je i prekrasan frajer tako da samo mogu reći...Tony, moš` mi bit` archnemesis any time, znaš kak je to... keep your friends close, and your enemies.... no da...;-)


I na kraju, za sve one koji se hoće pravit englezi, a bome i saznati zašto je naslov ovog posta baš taj koji jest eto lijepe edukativne stranice ;-)

Post je objavljen 01.12.2006. u 10:23 sati.