Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

ŠTO NAM GODINE DONOSE?--osteoartritis--

Danak suvremenom, nezdravom načinu života, te sve duljoj životnoj dobi plačaju i naši zglobovi.Od osteoartritisa, najčešće reumatske bolesti, boluje čak 80% šezdesetogodišnjaka.
To je degenerativna bolest koju karakterizira propadanje zglobne hrskavice.S uništavanjem hrskavice krajevi zglobova počinju se međusobno trljati te pritom nastaje bol.
Bol je ujedno i najvažniji znak osteoartritisa , no s razvojem bolesti postupno se smanjuje i pokretljivost. Bolest se razvija sporo, a gubitak gibljivosti u bolesnom zglobu nažalost je nepovratan.
Osobe koje boluju od osteoartritisa često osjećaju promjene vremena te vrlo često u šali kažu da su njihovi zglobovi najbolji meteorolozi.S napredovanjem bolesti dolazi i do oticanja i ukoćenosti zglobova te stvaranja deformiteta.

No , istraživanja su dokazala da osteoartritis nije neizbježan dio starenja. Cilj liječenja je ublažavanje bolova, jačanje muskulature te bolja pokretljivost zgloba.
Važnu ulogu ima i provođenje fizikalne terapije te vježbi za osteoartritis.
Kondroin forte tablete
sadrže kondroin sulfat iz hrskavice morskog psa i glukozamin sulfat.Preporučuju se osobama s reumatskim bolestima, ali i kod sportskih ozljeda i trauma.

Post je objavljen 28.11.2006. u 20:47 sati.