Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/mediokaz

Marketing

Pa je li to Večernji list postao Vjesnik?

Glavni urednik Večernjeg lista sastao se sa Sanaderom kako bi raspravio o tome što će biti objavljeno u njegovim novinama?!! Sramota!

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić podijelio je danas novinarima zabranjeni intervju Branimira Glavaša Večernjem listu, te tvrdi kako se Sanader osobno sastao s glavnim i odgovornim urednikom Večernjeg lista i stopirao objavu intervjua. - piše Index.hr


Ovaj nezavisni internetski portal objavio je i zabranjeni intervju iz kojeg se vidi da je Glavaš bijesan na Sanadera. No, tragičnije od političkog obračuna je to što je stradala sloboda medija.

No, to nije novost. O Večernjem listu se već dugo govori kao o "Poslušnom listu", koji se ne zamjera vlasti, a ako to pak ne može izbjeći, onda to čini kroz trivijalne afere za koje nikoga nije briga. Takve su priče počele kružiti nakon privatizacije ovog najprodavanijeg dnevnog lista u Hrvatskoj.

Premda je privatizacija Večernjeg lista učinjena na vrlo netransparentan način i zataškan je velik kriminal, ja nikad nisam krivio njegove kupce. Između ostalog, vjerovao sam da će oni u Večernji list donijeti europske standarde, a ne da će zastupati stavove koji nisu u interesu Hrvatske - izjavio Stjepan Mesić za Nacional, 27.06.2006.


Vlasnik Večernjeg lista je austrijska Styria, a njen većinski vlasnik je Crkva.

Večernji list - Za ljude sa Sanaderovim stavom

//mBoy

Post je objavljen 28.11.2006. u 19:00 sati.