Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Europsko prvenstvo - drugi dan

Loše smo počeli


Europsko prvenstvo uživo - klikni



Danas je ponovno bilo kontrolno vaganje kojemu su morali pristupiti svi borci koji se danas bore u ringu. Nažalost, Kristina Karamatić nije prošla vagu jer je imala čak 2 kg viška. Diskvalificirana je.

Čitam što u komentarima piše Mirna. Ona bi sve na disciplinsku. Kao da kaže: "Vse vas bum tužila". Kada bi je poslušali, bila bi gužva u čekaonici, ali, možda bi uveli reda i ozbiljnosti. Osobno nisam za takve mjere, ali da treba raditi i s trenerima i s borcima, treba. Ovakvi kiksevi stvaraju ružnu sliku cijele reprezentacije i o svim onim dobrim natjecateljima koji se drže pravila, poštuju red i odgovorni su prema svojim obavezama.

No ne bi trebali sve crno gledati - nije sve u formi i formalizmu. Ipak su borbe najvažnije, pa da vidimo što su naši danas, drugog dana Europskog prvenstva napravili.

Marin Roso se je jučer probudio s upalom zuba, granolom i to se tijekom dana proširilo na grlo. Intenzivna antibiotska kura nije do jutra dala rezultata. Marin je oslabio više od 3 kile. Nažalost, sigurnosti i zdravlja radi njegov je nastup otkazan.

Light contact
- 79 kg - Tomislav Markić (CRO) - Bernhard Sussitz (AUT) - Disq.
Od samoga početka Markić se nije snašao s odličnim i superiornim Austrijancem. Stalno se okretao, izlazio zbog čega je dobio dvije opomene, minus bod i na kraju je krajem prve runde diskvalificiran zbog izlazaka s tatamija. Ovom borbom Markić se oprostio od daljnjeg natjecanja osvojivši 5. mjesto.

- 84 kg - Nino Perković (CRO) - Leonid Asntonov (UKR) - 0:3
Nino Perković dobro je odgovarao na Ukrajinčeve napade međutim Ukrajinac je bio učinkovitiji i precizniji. Kako je borba odmicala Perković je gubio snagu što je i rezultiralo njegovim niskim udarcima, zbog čega je opomenut, a kasnije je i dobio negativan bod. Međutim, to nije bilo presudno za konačni rezultat. Nino Perković osvojio je 5 mjesto.

- 89 kg - Berislav Budišćak (CRO) - Wojciech Myslinski (POL) 2:1
Berislav Budišćak je odlično započeo borbu. Pravilno se postavio, odabrao pravilnu taktiku koja je dala odličan rezultat. Bio je precizan i brz. Istovremeno Poljak prejako radi, dobiva dvije opomene i kasnije negativan bod. Bero, kako borb odmiče sve više gubi snagu, ali gubi i na brzini i preciznosti. Svakako je na to utjecao i pretvrdi rad Poljaka. Na kraju, negativni bod presudio je borbu, a Berislav Budišćak se plasirao u subotnje polufinale.

- 94 kg - Pero Gazilj (CRO) - Giovanni Nurchi (GER) - AB 1.r.
Pero Gazilj započeo je borbu ravnopravno s Nijemcem, međutim iznenadni direkt, ne tako snažan koliko precizan i Gazilju je prokrvario nos. Tada Gazilj sam donosi iznenađujuću odluku - predaje meč. Ovom izgubljenom borbom, Pero Gazilj ostao je na 5. mjestu.

- 60 kg - Katarina Iličić (CRO) - Ann Marie Birmingham (GBR) - 3:0
Ponovno odlično Katarinino izdanje. Od samoga početka malo ukočena, ali vrlo brzo se vraća u staru formu i bez obzira što je Britanka bila viša i dužih ruku Katarina je preuzela inicijativu. Početkom druge runde Katarina odličnim high kickom pogađa Britanku u glavu što joj je raskrvarilo nos i od tada Britanka više ne nalazi odgovora sve boljoj Katarini. Ovom pobjedom Katarina je osigurala brončanu medalju i nastup u subotnjem polufinalu sa Slovenkom Tamarom Radkovič.

+ 70 kg - Sabina Cerovac (CRO) - Zeliha Dogrugunes (TUR) - 1:2
Sabina se susrela s većom i težom Turkinjom koja je više sa snagom nego s tehnikom vodila borbu. Sabina je svejedno odlično parirala i borba je bila tehnički na strani Sabine, međutim snažna Turkinja sve je više i više slabila Sabinin otpor. Sabina je izgubila borbu podijeljenom odlukom sudaca i time osvojila 5. mjesto.

Low kick
- 67 kg - Vinko Đirlić (CRO) - Venelin Iankov (BUL) - 1:2
Nažalost, Vinko Đirlić susreo sa s višim i snažnijim protivnikom, koji mu je nametnuo svoju borbu. Vinko u takvoj situaciji ne nalazi pravi odgovor na stalne napade Bugara. Vinko je usput bio i pasivan i nije slušao savjete iz kuta. Ovom izgubljenom borbom Vinko Đirlić ostao je na 5. mjestu.

- 71 kg - Hrvoje Crnić (CRO) - Michal Glogowski (POL) - KO 3.r.
Hrvoje Crnić odlično se suprostavio europskom prvaku i svjetskom viceprvaku iz Poljske. Od samog početka, istina nije se najbolje snašao, a slučajno ili "slučajno" je bio i jedan knock down. Crnić se vrlo brzo snalazi, mijenja taktiku i od druge runde odlično je parirao, imao inicijativu, bio brz i precizan. Vrlo ujednačena borba do pred kraj treće runde kada je Poljak iskoristio svo svoje znanje i iskustvo i desnim krošeom knock out-irao Crnića. Crnić je ovom izgubljenom borbom ostao na 5. mjestu.

- 86 kg - Stipe Stipetić (CRO) - Oleg Shevchenko (UKR) - 3:0
Stipe Stipetić susreo se s vrlo čvrstim i snažnim Ukrajincem, ali Stipe je bio još bolji. Od početka je kontrolirao borbu, bio precizan i učinkovit. Kako je borba tekla tako je i Stipe bio sve bolji i bolji. Stipe je ovom pobjedom osigurao brončanu medalju i nastup u sutrašnjem polufinalu.

- 91 kg - Ivan Stanić (CRO) - Krasimir Kolev (BUL) - 3:0
Ivan Stanić ovu je borbu odradio školski dobro, odlično. Vrlo snažan i krupniji Bugar nije impresionirao Stanića. Stanić je imao dobru taktiku, odlično je izbjegavao i blokirao vrlo snažne udarce Bugara i istovremeno vrlo učinkovito i precizno odgovarao. Suci su bez ikakvih dvojbi pobjedu dodijelili Staniću koji je ovom pobjedom osigurao brončanu medalju i nastup u sutrašnjem polufinalu, a pobjedi li i u večernjem finalu.

+ 91 kg - Marin Došen (CRO) - Kafiz Bahshaliyev (AZE) - 0:3
Marin Došen odlično je parirao vrlo snažnom, ali i vrlo iskusnom Azerbejdžancu. Radio je tehnički pravilno, ali ipak ne dovoljno snažno da bi imalo učina na protivnika. Ovom izgubljenom borbom Marin Došen ostao je na 5. mjestu.

Thai kickboxing
- 54 kg - Goran Mimica (CRO) - Andrea Molon (ITA) - 2:1
Goran Mimica nije se najpravilnije postavio u prvoj rundi, Talijan ga je prilično uzdrmao low kickowima. Međutim u drugoj i trećoj rundi Mimica koristi više koljena i aktibniji je u klinču. Vrlo izjednačena borba s vrlo brzim Talijanom, detalji su presudili u korist Mimice. Ovom pobjedom, Mimica si je osigurao srebrnu medalju i plasirao se u finale u nedjelju, zadnjeg dana Europskog prvenstva.

- 67 kg - Nikola Božić (CRO) - Mikhail Mishin (RUS) - 0:3
Prva je runda prošla u blagoj prednosti Božića. Vidjela se i njegova snaga i svježina. U drugoj rundi Rus mijenja taktiku i više puta rušio Božića. Božić sve više gubi snagu, sudac mu je dva puta brojao u trećoj rundi (drugo brojanje nije bilo opravdano). Na kraju je borba završila jednoglasnom odlukom sudaca, a Nikola Božić ostao je na 5. mjestu.

- 86 kg - Marin Roso (CRO) - Siarhei Krauchanka (BLR) - W.O.
Marin Roso zbog bolesti nije ni izašao na ring.

- 52 kg - Kristina Karamatić (CRO) - Alisa Chukhnina (RUS) - Disq.
Kristina Karamatić diskvalificirana je jer nije prošla kontrolno vaganje.

- 60 kg - Ana Mandić (CRO) - Donatella Panu (ITA) - 2:1
Od samoga početka Ana Mandić je bila superiornija od neiskusne, ali uporne Talijanke. Ana je vodila borbu, pravilno koristila tehnike i u svakom pogledu nadvladala Talijanku. Utoliko je iznenađujući rezultat 2:1. Realni rezultat je bio 3:0 za Anu Mandić. Ovom pobjedom ana je osigurala srebrnu medalju i ulazak u nedjeljno finale.

- 70 kg - Nives Radić (CRO) - Tatiana Ovchinnikova (RUS) - 3:0
Vrlo snažna Ruskinja (te Ruskinje uvijek izgledaju vrlo muški) kojoj je Nives našla pravi odgovor. Nives je stalno bila u napadu, pravilno izbjegavala i blokirala snažne, ali neprecizne udarce Ruskinje. Brzi i precizni udarci Nives, prvenstveno ručnim tehnikama nisu dali nikakve dvojbe sucima. Nives Radić ovom pobjedom osigurala je srbrnu medalju i ulazak u finale koje će biti u nedjelju, zadnjeg dana Europskog prvenstva.

Da, današnji dan smo loše počeli, ali odlično završili - do sada je osigurano 12 medalja od čega 5 finala (Goran Mimica, Barbara Vlahov, Ana Mandić, Nives Radić u thai kickboxingu te Natalija Šimac u low kicku). Ostvarena su i najoptimističnija predviđanja. Nadamo se da će naši povećati sjaj svojih medalja u sutrašnjim polufinalima.

Čestitke svima, odličan nastup Hrvatske kickboxing reprezentacije, čestitke prvenstveno borkinjama i borcima, ali i trenerima, izbornicima, vodstvu.

Sutra nas očekuju sljedeće borbe:

Light contact
-89 kg, 1/2 finale
Berislav Budišćak(CRO) - Matija Bezzon (ITA)

- 60kg, 1/2 finale
Katarina Iličić (CRO) - Tamara Radkovič (SLO)

Low kick
- 86 kg, 1/2 finale
Stipe Stipetić (CRO) - Dilian Slavov (BUL)

- 91 kg, 1/2 finale
Ivan Stanić (CRO) - Dejan Milosavljević (SRB)

- 48 kg, 1/2 finale
Željana Piteša (CRO) - Ekaterina Verzhnitskaya (RUS)

Thai kickboxing
- 91 kg, 1/2 finale
Igor Jurković (CRO) - Atanas Stojkovski (MAC) - W.O.
Na žalost, već sada znamo da zbog loma kosti lijeve šake Igor Jurković neće nastupiti. Igor je osvojio brončanu medalju.

+ 91 kg, 1/2 finale
Valentino Venturini (CRO) - Mirko Vlahović (MNE)

Eto, sljedeći nastavak sutra.





Post je objavljen 24.11.2006. u 23:59 sati.