Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Haris Poppers i kamen spoticanja (2.poglavlje)

2.Poglavlje:
"Kupnja neophodnog"


Dok se Haris pokušao sabrati, s leđa mu se prišuljalo neko dlakavo stvorenje, zgrabilo ga je, a Haris je počeo vrištati! Koprcao se i vikao je, sve dok nije čuo neki glas: "Harise! Poremećena stoko, daj se smiri!!!" te je Haris poslušao kao pametni i poslušni psić. Spavanje u psećoj kućici je imalo jak utjecaj na njega. To dlakavo stvorenje koje ga je zgrabilo bio je Harambaša! "Harise, budalo jedna mala, ti me se vjerojatno ne sjećaš, ali ja sam te donio do tvoje obitelji i znam tko ti je ostavio ovaj ožiljak u obliku veš mašine na čelu..." kaže Harambaša,. Haris će odmah uzbuđeno: "TI ZNAŠ TKO JE UBIO MOJE RODITELJE!?", "Da." reče Harambaša i nastavi: "To je učinio najveći i najmoćniji alkoholičar koji je ikada teturao ovim svijetom! Majka te je htjela baciti u njega, ali prije nego te je uspijela uhvatiti za jaja, ON ju je ubio.". "Tko je taj "ON"!?" upita Haris. "Njegovo ime ne izgovaramo! Ne pitaj više ništa. Došao sam po tebe kako bi počeo pohađati školu alkoholizma, ali prvo, moramo nabaviti sav potreban materijal, a to ćemo sve moći naći samo na jednome mjestu; Veleprodaja pića! Ali prije toga, moramo skoknuti do banke da podignemo koji novčić..."
I krenuli su. Došli su do banke. Harambaša je tražio poveću svotu novca... ali to nije bilo sve... Držao se nekako tajanstveno i bankaru na šalteru je rekao: "Daj mi i ONO... Poslao me je profesor Duplivinjak..." na što je bankar donio nešto umotano u novinski papir. Harambaša je to odmah spremio u džep. "Idemo dalje u nabavku mali Harise", rekao je i oboje su krenuli dalje. Trebali su kupiti puno toga. Na prvoj se godini uče pravila mješanja različitih pića, brzinsko ispijanje i riganje "U" školjku, ne "OKO" školjke u apsolutno pijanom stanju. Harisu je bila potrebna i krigla, te ga je Harambaša poslao u poseban dućan gdje su svi kupovali krigle za upis u školu te ga je odjebo i otišao u najbližu brtiju.
Mali je Haris ušao u dućan. Nigdje nije bilo nikoga... Kad od jednom, od nekuda se stvori neki čovjek. ije bio baš pri sebi. "HARIS POPPERS!? kao da su još jučer tvoji starci ovdje kupovali svoje prve krigle... Da vidimo... koja ti krigla najvie paše...". Čovjek je krenuo do police i izvukao lijepu staklenu kriglu od 0.5l. Dao ju je Harisu u ruke i rekao: "Hajde, isprobaj je! Samo zamahni s njim. Nesmije ti pobjeći iz ruke!". Haris ga je poslušao. Zamahnuo je kriglom i krigla je završila u izlogu, pritom porazbijajući sve u krugu od dva metra... "Ups... očito nije ta... Probaj ovu!" i pruži mu ukrašenu kriglicu od 0.33l. Ovaj puta je zamahnuo malo pažljivije, ali sa istim rezultatom...
Nakon što je Haris porazbijao pola dućana, prodavaču je nešto palo na pamet... Pružio je Harisu veliku, staru drvenu kriglu koja drži više od litre! Krigla se ulovila za njega i ne pušta ga! "To sam i mislio...", kaže prodavač "...Ta krigla je sestra blizanka krigle onog alkoholičara, "čije ime ne spominjemo", koji ti je ostavio ovaj ožiljak u obliku vešmašine kada te je odalamio kriglom po glavi... Htio te je nabosti na razbijenu bocu, ali mu je ostala duboko u tvojoj majci. ali znaj da je uz taj ožiljak, na tebe je prenio veliki dio svoje moći!... Inače, alkoholičari biraju svoje krigle, ali ova je krigla izabrala tebe!". Haris nije znao što mu prodavač pokušava reći, pa je uzeo kriglu, platio ju i poslao prodavača u rodno mjesto.
Krigla je kupljena, sada je bio spreman za upis u školu za alkoholičare.


Ubrzo novi nastavak...

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

Post je objavljen 23.11.2006. u 18:44 sati.